Igor Jadan, autor TikTok profila @igorjadan ove godine sudjeluje u natjecanju Gastro zvijezda u kategoriji "Plant-based jela". U sklopu našeg natjecanja pripremio nam je popularne bao bunse na plant-based način. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Sastojci za tijesto:
- 300 g Podravka bijelog glatkog brašna
- 5 g kvasca
- prstohvat soli
- pola žličice praška za pecivo
- 20 g šećera
- 100 ml O’Plant biljnog napitka od zobi
- 70 ml vode
- 10 g ulja
Punjenje:
- 1 vrećica O’Plant Veggie nuggets à la chicken
- 2 žlice meda
- 1 žlica sriracha umaka
- 2 žlice soja umaka
- sok pola limete
- malo papra
- đumbir u prahu
- svježi krastavac
- mrkva
- sezam za posipati
- ulje za prženje
Priprema:
Prvo u zdjelu treba dodati suhe sastojke za tijesto. Promiješate ih pa zatim ulijte tople tekuće sastojke. Tijesto se mijesi jedno 10 minuta i puštam ga da se diže. U lončiću zatim zagrijete ulje i pržite O’Plant nuggetse dok ne budu zlatne boje. Za pripremu umaka u lonac dodajete med, srirachu, soja sos i sok limete.
Malo grijete dok se med ne rastopi pa dodajete začine. U umak dodajete pržene nuggetse dok se sve lijepo ne poveže. Krastavac režete na tanke kriške, a mrkvu na štapiće.
Tijesto za peciva se dijeli na 8 dijelova, pa se naprave kuglice koje se malo razvaljaju. Premazuju se uljem i oblikuju u oblik bao peciva. Peciva zatim stavite na izrezani komadić papira za pečenje pa ih kuhate na pari u predviđenoj košari. Svako pecivo se kuha 10-ak minuta. Pune se nuggetsima u umaku, dodaju se krastavci i mrkva pa se posipaju s malo sezama na kraju.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
U slast!