Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 30. prosinca 2024.

Mekani i sočni bao bunsi po receptu poznatog TikTokera

foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Bao bunsi su popularno jelo u mnogim dijelovima Azije. Mi smo odlučili provjeriti mogu li bao bunsi biti jednako ukusni na veganski način, a u tome nam je pomogao ovogodišnji natjecatelj Gastro zvijezde, TikToker Igor Jadan.

Igor Jadan, autor TikTok profila @igorjadan ove godine sudjeluje u natjecanju Gastro zvijezda u kategoriji "Plant-based jela". U sklopu našeg natjecanja pripremio nam je popularne bao bunse na plant-based način.  Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!



 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sastojci za tijesto:

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Punjenje:

  • 1 vrećica O’Plant Veggie nuggets à la chicken
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica sriracha umaka
  • 2 žlice soja umaka
  • sok pola limete
  • malo papra
  • đumbir u prahu
  • svježi krastavac
  • mrkva
  • sezam za posipati
  • ulje za prženje

Priprema: 

Prvo u zdjelu treba dodati suhe sastojke za tijesto. Promiješate ih pa zatim ulijte tople tekuće sastojke. Tijesto se mijesi jedno 10 minuta i puštam ga da se diže. U lončiću zatim zagrijete ulje i pržite O’Plant nuggetse dok ne budu zlatne boje. Za pripremu umaka u lonac dodajete med, srirachu, soja sos i sok limete.

Malo grijete dok se med ne rastopi pa dodajete začine. U umak dodajete pržene nuggetse dok se sve lijepo ne poveže. Krastavac režete na tanke kriške, a mrkvu na štapiće.

Tijesto za peciva se dijeli na 8 dijelova, pa se naprave kuglice koje se malo razvaljaju. Premazuju se uljem i oblikuju u oblik bao peciva. Peciva zatim stavite na izrezani komadić papira za pečenje pa ih kuhate na pari u predviđenoj košari. Svako pecivo se kuha 10-ak minuta. Pune se nuggetsima u umaku, dodaju se krastavci i mrkva pa se posipaju s malo sezama na kraju.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.