Native sadržaj 13. ožujka 2024.

Najsočnija pinca koja uvijek uspijeva

foto: Darko Debić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uskrs ne možemo zamisliti bez tradicionalne pince, a Gastrolovac Darko Debić ima jedini recept koji će ti trebati!

Iako volimo isprobavati nove i trendi blagdanske recepte, ipak ne možemo zamisliti proslavu i okupljanje oko uskrsnog stola bez pince. Ovaj slatki kruh već se generacijama priprema kao dio uskrsne trpeze, a kroz godine je svaka obitelj dodala svoj neki tajni sastojak koji ju čini posebnom.

Ako i ti tražiš recept za pincu koja baš svaki put uspijeva, onda će ti se svidjeti ovaj Darka Debića, autora bloga "Samo jedan griz". Tajna Darkove najsočnije pince je u proizvodima S-BUDGET i ostalih vlastitih robnih marki koje su dostupne u najbližem SPAR-u ili INTERSPAR-u. Što će ti sve biti potrebno, pogledaj u nastavku:

Sastojci za dvije manje pince:

  • 300 g S- BUDGET glatkog brašna
  • 1 S-BUDGET suhi kvasac
  • 50 g S-BUDGET šećera
  • 1 S-BUDGET vanilin šećer 
  • Ribana korica dvije manje S-BUDGET naranče
  • Prstohvat SPAR Vital soli 
  • 1 SPAR Natur*pur jaje 
  • 2 SPAR Natur*pur žumanjka 
  • 30 ml SPAR mlijeka
  • 30 ml soka od naranče
  • 1 jušna žlica Cake Spirit S-BUDGET alkohola za pečenje kolača
  • 1 žličica VRTOVI HRVATSKE meda
  • 30 g SPAR maslaca
  • 30 g S-BUDGET svinjske masti
  • 1 razmućeno jaje za premazivanje

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Sastojci za posipanje:

  • 40 g S-BUDGET šećera
  • 1 žličica Cake Spirit S-BUDGET alkohola za pečenje kolača

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Priprema:

  1. Svi sastojci neka budu sobne temperature, potrebno ih je na vrijeme izvaditi iz hladnjaka.
  2. Brašno staviti u duboku zdjelu za miješanje. Dodati kvasac, šećere i ribanu koricu naranče te promiješati. Dodati jaje, žumanjke, mlijeko, sok naranče, alkohol za pečenje kolača, med i sol.
  3. Miješati mikserom s nastavkom za tijesta 5 do 7 minuta. Odmoriti tijesto desetak minuta.
  4. Postepeno dodavati maslac i mast. Mijesiti mikserom sve dok se ne počne odvajati od zdjele.
  5. Pokriti i ostaviti dizati na toplom da se tijesto udvostruči.
  6. Pripremiti šećer za posipanje. U zdjelici pomiješati šećer i alkohol.
  7. U tankom sloju rasporediti mješavinu na papir za pečenje, pokriti drugim papirom za pečenje i utisnuti valjkom.
  8. Maknuti gornji papir, držati na suhom i toplom mjestu dok ne otvrdne. Izlomiti blok na manje komade.
  9. Tijesto istresti na radnu površinu i podijeliti na dva dijela. Svaku polovicu premijesiti i oblikovati u kuglu.
  10. Staviti kugle na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti pokriveno na toplom kako bi pince povećale volumen za dvije trećine.
  11. Premazati pince jajem, zarezati škarama i posuti pripremljenim šećerom.
  12. Staviti pince u prethodno zagrijanu pećnicu na 165 ºC otprilike 22 do 25 minuta.
  13. Ukoliko naglo krenu dobivati boju pokriti ih papirom za pečenje.
  14. Prije rezanja ohladiti pince na rešetki. 

U slast!

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić  | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.