Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 30. prosinca 2024.

Puretina na kreativan način uz okruglice od kruha i umak od višanja

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako učiniti puretinu zanimljivijom? Tako da ju napunite esktra ukusnim namazom od graška, slanine i luka

Ines Kolundžić s Instagram profila @foodilica ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Tradicionalna kuhinja". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti zanimljivu rolanu pureću roladu koja nam se čini kao odlična ideja za ručak vikendom. Pogledajte Inesin receptu u videu, a ispod nađite detaljne sastojke i upute.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 

Sastojci za roladu:

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sastojci za prilog:

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sastojci za umak:

Priprema rolane puretine:

Za početak je potrebno napraviti nadjev. Na hladnu tavu dodajte nasjeckanu slaninu i pržite ju na srednjoj temperaturi oko 3 min. Nakon toga izvadite slaninu, a na toj masnoći propržite luk do blago smeđe boje. 

Zatim u sjeckalicu/blender dodajte pečenu slaninu i luk, grašak, mljeveni šareni papar, žličicu dimljene mljevene paprike, 1 žličica majčine dušice, 1 žličicu češnjaka u granulama i sol po potrebi. Sve dobro usitnite dok ne postane kremasto. Pureća prsa zarezati uzdužno, rastvoriti kao knjigu pa istući batom za meso. Meso se može prepoloviti pa će se dobiti dvije rolade. 

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Po mesu je potrebno rasporediti nadjev, zarolati ga te ga još čvrsto zamotati u prozirnu foliju i tako ostaviti u zamrzivaču 30 min. Nakon toga ga se odmota od folije i poveže kuhinjskim koncem. 

Rolano meso se zatim stavlja u namašćeni kalup, preljeva se još s otopljenom masti te se još posoli i popapri. Meso prekrijte alu folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 20-ak min pa otkrijte i pecite još 15-ak min. 

Knedle od kruha

Stari kruh natrgati, preliti ga s toplim mlijekom u kojem je otopljen maslac. Dodati jaja, proprženi luk, usitnjeni češnjak, brašno, muškatni oraščić, žlicu i pol sušenog peršina, sol i papar. Sve dobro sjediniti dok se ne dobije kompaktna smjesa. Mokrim rukama oblikujete okruglice koje kuhate ih u vreloj posoljenoj vodi 15 min. 

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Priprema umaka

U lončić dodajte džem od višnje, vino i balzamični ocat. Umak kuhajte 20-25 min. Pred kraj probajte i dodajte octa ako je još potrebno. Gotovo meso narežite na šnite i poslužite uz umak i knedle od kruha. 

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.