Salate su idealan odabir za tople dane pred nama, no na sam spomen salate mnogi pomisle samo na zdjelu punu zelenila. Salate su puno više od toga, one mogu biti zabavan i ukusan način kako si osigurati zdrav obrok, potrebno je dodati samo malo mašte. Kako salatu učiniti najzanimljivijim jelom sezone zna Mile Butorac, autor bloga "Jedi do Mile volje".
Mile je napravio savršenu kombinaciju svježeg i pečenog povrća, a salatu je zaokružio Aurelia svježim tortellonima s puretinom. Aurelia tortelloni punjeni su najkvalitetnijim komadima puretine, a uz neodoljivo punjenje krasi ih i omiljeni okus Aurelia svježe tjestenine od baranjske durum pšenice. Gotovi su u samo nekoliko minuta, taman koliko je potrebno da nasjeckaš svježe povrće.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 roga crvene paprike
- 2 ljubičasta luka
- 1 pakiranje cherry rajčice
- 1 pakiranje rikole
- 2 limuna
- 1 Pesto Genovese umak
- 250 g Aurelia tortellona s puretinom
- Maslinovo ulje
- Svježi bosiljak
- Majčina dušica
- Papar
- Sol
Priprema:
- Tikvicu i papriku izreži na kockice, dodaj papar i sol te majčinu dušicu.
- Povrće peci 20 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva te ostavi da se malo ohladi.
- Cherry rajčice nateži na polovice, a ljubičasti luk na trakice, kockice ili drugi oblik po želji.
- Tortellone skuhaj prema uputama na pakiranju, a kada su kuhani, ostavi da se ohlade.
- Pripremi dresing od pesta, soka limuna i malo maslinovog ulja te dobro promiješaj.
- U veliku zdjelu stavi sve povrće, dodaj tortellone i dresing te pažljivo promiješaj dok se ne prožmu.
- Prije posluživanja dodaj malo svježeg bosiljka.
Dobar tek!