Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 30. prosinca 2024.

Svečani puding cheesecake s cimetom

foto: Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Cheesecake odgovara gotovo svakoj prilici, možete ga poslužiti uz kavu ili čaj ili za neku svečaniju prigodu. Ako ste i vi ljubitelj ovog klasika među slasticama, obavezno pogledajte recept food blogerice Petre Sabljić koja nam je pripremila jedan poseban puding cheesecake sa cimetom.

Petra Sabljić, autorica Instagram profila @mama.kuharica ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti jednu zanimljivu verziju popularnog cheesecakea: puding cheesecake sa cimetom. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.

Sastojci:

Podloga:

  • 300 g Petit keksa
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice mlijeka

Žuta krema:

Bijela krema:

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Priprema

Kekse samljeti, dodati otopljeni maslac i mlijeko te utisnuti u kalup promjera 26 cm. Za žutu kremu - u mascarpone sir dodati puding, jaja, šećer, vanilin šećer i cimet pa miksati Gorenje mikserom da se sve sjedini, zatim usuti u kalup preko podloge. Peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o pećnici).

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

*Napomena - žuta krema će biti gore mrvicu mekša, poprimit će zlatnožutu boju, pa treba pažljivo nanijeti bijelu kremu.

Za bijelu kremu u mileram treba dodati sok limuna, šećer i vanilin šećer te sjediniti. Preliti preko žute kreme te ostaviti u pećnici jos 5 minuta nakon što smo ugasili pećnicu. Staviti u hladnjak na 2 sata kako bi se torta stisnula. Dekorirati po želji.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.