gastro postao
Jabuke i cimet čine neodoljivu jesensku kombinaciju okusa i mirisa
Ovaj sočni kolač prepun je jesenskih začina i vrlo je jednostavan za napraviti. Dodatan plus je što kolač ne gubi na sočnosti ni nakon tri dana u hladnjaku. Pripremite ovaj superjednostavni kolač i uživajte u mirisima cimeta i muškatnog oraščića
Sastojci:
- 210g tanko sjeckane jabuke
- 210g brašna
- 2 žličice cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- žličica praška za pecivo
- prstohvat sode bikarbone
- prstohvat soli
- 14g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
- 1 veliko jaje
- 15ml ekstrakta vanilije
- 120g grčkog jogurta
- 120ml meda ili agavinog sirupa
- 90ml mlijeka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za pečenje.
- Kriške jabuke zapecite u mikrovalnoj na minutu i stavite sa strane
- U posudi pomiješajte brašno, cimet, oraščić, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pomiješajte maslac, jaje i vaniliju. Pomiješajte grčki jogurt, miješajući da nema mjehurića. Dodajte agavin sirup pa mlijeko i obje posude povežite.
- Izlijte smjesu u kalup i poslažite kriške jabuke na vrh. Pecite od 45 do 50 minuta