gastro postao
Uživajte svim osjetilima u spoju šparoga, pršuta i fine pašte.
Za dobar istarski ručak potrebne su vam dvije stvari – šparoge i domaći istarski pršut. Spoj dvije namirnice s finim šurlicama i žlicom začina razveselit će vaše nepce. Toliko jednostavno, a tako ukusno. Ubacite poštenu količinu parmezana ili nekog drugog sitno ribanog sira, neka spoji sastojke, a kasnije se fino rastopi u vrhnju. Bez riba i morskih plodova dočarajte more gdje god se nalazili.
Sastojci:
- 500 g šurlica Paštaria
- 60 dag šparoga
- 10 dag istarskog pršuta
- Svježi bosiljak
- Sok i korica limuna
- Sir Grana padano
- Maslinovo ulje
- Začini: sol, papar
Priprema:
- Šparoge i pršut narezati i popržiti na maslinovom ulju.
- Dok se još prže, naribati koricu limuna, dodati sok limuna, začine i nekoliko listova svježeg bosiljka.
- Paštu skuhati prema uputama.
- Kad je gotova, pomiješati je sa šparogama i pršutom, naribati sir i preliti vrhnjem za kuhanje.
Dobar tek!