02. ožujka 2015.

Maslinova ulja s obje strane Jadrana

Laura-marinelli
Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Priznata stručnjakinja za maslinova ulja Laura Marinelli i urednica vodiča ekstra djevičanskih maslinovih ulja svijeta "Flos Olei" Marca Oreggie, 7. ožujka stiže u Zagreb te će u Muzeju Mimara u sklopu 3. Pink Daya, međunarodnog festivala ružičastih vina, održati radionicu "Maslinova ulja s obje strane Jadrana“ powered by Zvijezda.

Prije gotovo trideset godina, sasvim slučajno, Laura Marinelli upoznala je Marca Oreggiu, koji je u svijetu prepoznat kao veliki autoritet upravo na području maslinovih ulja, ali i enologije, te se zaljubila u ekstra djevičanska maslinova ulja i postala njegova bliska suradnica. Laura Marinelli, novinarka po struci, odlučila se educirati u smjeru organoleptike te je danas jedna od utjecajnijih stručnjakinja za maslinova ulja. Kroz svoju karijeru održala je brojne radionice, predavanja i okrugle stolove na temu maslinovih ulja u Italiji i inozemstvu.

Laura Marinelli premijerno će održati edukativnu radionicu u Zagrebu na kojoj će usporediti talijanska i hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja te pričati o njihovim sličnostima i razlikama s obzirom na mediteranske klimatske uvjete. Uz odabrana talijanska ekstra djevičanska ulja kao što su Ca'Rainena, Olivastro, Titone, Oliveto Fonte di Foiano na radionici će se pronaći i ponajbolja hrvatska ulja poput Ol Istria ekstra djevičanskog maslinovog ulje s teritorija Poreča i Červara.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.