06. rujna 2016.

Pozdrav ljetu: Topla juha s povrćem i noklicama

juha s povrćem
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fina, zdrava i topla juha savršeno odgovara nadolazećim kišnim danima.

Naljepša dobrodošlica jeseni upravo su tople juhe s puno povrća. Iskoristite svježe plodove koje još uvijek možete pronaći u vrtu ili na tržnici pa ih ubacite u lonac s malo piletine i finim domaćim noklicama. Ovu juhu nije potrebno kuhati satima, dovoljno će biti da povrće i piletina omekšaju, a noklice se skuhaju. Ubacite i šaku peršina pa poslužite uz domaći kruh.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice mahuna
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 šalice graška
  • 1 luk
  • 4 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 100 g piletine
  • Peršin
  • Sol, papar, crvena paprika

Postupak:

  1. Luk nasjeckajte pa ga pirjajte na ulju dok se ne zažuti.
  2. U međuvremenu ogulite i nasjeckajte mrkvu i krumpir.
  3. Piletinu također nasjeckajte na komadiće pa je dodajte na luk.
  4. Kada se zapekla sa svih strana, dodajte mrkvu i krumpir.
  5. Dodajte temeljac ili vodu, pa ubacite i grašak i mahune.
  6. Kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte sol, papar, crvenu papriku.
  7. U posudici pomiješajte jaje i brašno u gustu smjesu.
  8. Po potrebi dodajte malo ulja.
  9. Pomoću dvije žlice radite noklice pa ih ispustite u juhu kada zavrije. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.