gastro postao
Odličan dodatak jelima ili namaz sam za sebe
Sastojci:
- 5 kilograma rajčice šljivar
- 2 vezice svježeg peršina
- 5 režnja češnjaka
- 5 grančica ružmarina
- 10 grančica bosiljka
- 5 žlica soli
- 5 žličica papra
- 1l maslinovog ulja
- 10 grančica mažurana
Priprema:
- Rajčice prepoloviti te ih staviti na sunce i sušiti ih cca. 5 dana. Po noći ih spremite na suho. Ukoliko ih nemate gdje sušiti na suncu slobodno ih stavite u pećnicu na cca. 100 stupnjeva na par sati. Izmješati začine i njima premazati rajčice.
- Nakon 5 dana na suncu ili 5 sati u pećnici rajčice oguliti te ih staviti u staklene teglice i zaliti maslinovim uljem.
- Poslužite kao dodatak jelima ili kao obrok sam za sebe serviran na tostu