14. listopada 2016.

Rajčice sušene na suncu prekrivene maslinovim uljem

Rajčice sušene
foto: MARTAARTA
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan dodatak jelima ili namaz sam za sebe

Sastojci:

  • 5 kilograma rajčice šljivar
  • 2 vezice svježeg peršina
  • 5 režnja češnjaka
  • 5 grančica ružmarina
  • 10 grančica bosiljka
  • 5 žlica soli
  • 5 žličica papra
  • 1l maslinovog ulja
  • 10 grančica mažurana
Rajčice sušene na suncu prekrivene maslinovim uljem | Author: MartaArta foto: MartaArta

Priprema:

  1. Rajčice prepoloviti te ih staviti na sunce i sušiti ih cca. 5 dana. Po noći ih spremite na suho. Ukoliko ih nemate gdje sušiti na suncu slobodno ih stavite u pećnicu na cca. 100 stupnjeva na par sati. Izmješati začine i njima premazati rajčice.
  2. Nakon 5 dana na suncu ili 5 sati u pećnici rajčice oguliti te ih staviti u staklene teglice i zaliti maslinovim uljem.
  3. Poslužite kao dodatak jelima ili kao obrok sam za sebe serviran na tostu
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.