Ovaj poznat i hvanjen restoran vodi obitelj Badurina-Badi i taj obiteljski duh osjeća se u svakom detalju, na svakom koraku, na svakom tanjuru.
Restoran upravo odiše stilom i znanjem svoga vlasnika, gospodina Nade Badurine koji je sve posložio prije mnogo godina i - sve je i dalje kako treba i još bolje.
Za to je zaslužan i chef Moris Damiani. Moris je tih, skroman, samozatajan, ali slaže s lakoćom tanjure prelijepih okusa i boja.
Njegove su kreacije poznatih mediteranskih namirnica u suglasju s kontinentalnim delicijama Istre – od neočekivanih kombinacija, inovativnih, zamamnih do - klasičnih u modernom ruhu.
Jela koja smo kušali doista su bila božanstvena:
“Arancini”(pohane okruglice s kozicama i mozzarellom) uz Pilato Pinot bijeli 2015
Tris Carpaccio uz Degrassi Contarini viognier 2014
Parfe od hlapa i romba uz Novacco sauvignon 2015
Njoki od bakalara i buće, pohana kapešanta i škamp uz Coronica malvaziju 2015
Filet brancina sous vide s kremom od tartufa uz Roxanich malvazijicu 2013
Sladoled od vanilije s maslinovim uljem i čokoladom uz Benvenutijevu Coronu grande 2013
Vina je pomno odabrao Ivan Badurina, Nadin sin - vješto ih preporučio, predstavio, točio, opisao. Treba li što dodati? Spoj terroira, ljubavi, strasti, profesionalnosti, od vlasnika Nade, preko chefa Morisa do nasljednika Ivana - i svih ostalih zaposlenika.
Zaputite se u Istru ciljano - pođite na ručak u Badi. Bit će vam lijepo, ugodno, ukusno - i doći ćete ponovno.