Recenzije 17. listopada 2016.

C'mon everybody u Istru u restoran Badi!

Badi
1/7
foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran "Badi" otvoren je još 1986. godine. Smjestio se na pola puta između Umaga i Novigrada u malom ribarskom mjestu Lovrečica. Konstantna kvaliteta i profesionalnost svrstali su ga među 100 najboljih restorana Hrvatske, a nagradile su ga i strane organizacije.

Ovaj poznat i hvanjen restoran vodi obitelj Badurina-Badi i taj obiteljski duh osjeća se u svakom detalju, na svakom koraku, na svakom tanjuru.

Restoran upravo odiše stilom i znanjem svoga vlasnika, gospodina Nade Badurine koji je sve posložio prije mnogo godina i - sve je i dalje kako treba i još bolje.

Za to je zaslužan i chef Moris Damiani. Moris je tih, skroman, samozatajan, ali slaže s lakoćom tanjure prelijepih okusa i boja.

Badi | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Njegove su kreacije poznatih mediteranskih namirnica u suglasju s kontinentalnim delicijama Istre – od neočekivanih kombinacija, inovativnih, zamamnih do - klasičnih u modernom ruhu.

Jela koja smo kušali doista su bila božanstvena:

“Arancini”(pohane okruglice s kozicama i mozzarellom) uz Pilato Pinot bijeli 2015

Tris Carpaccio uz Degrassi Contarini viognier 2014

Parfe od hlapa i romba uz Novacco sauvignon 2015

Njoki od bakalara i buće, pohana kapešanta i škamp uz Coronica malvaziju 2015

Filet brancina sous vide s kremom od tartufa uz Roxanich malvazijicu 2013

Sladoled od vanilije s maslinovim uljem i čokoladom uz Benvenutijevu Coronu grande 2013

Badi | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Vina je pomno odabrao Ivan Badurina, Nadin sin - vješto ih preporučio, predstavio, točio, opisao. Treba li što dodati? Spoj terroira, ljubavi, strasti, profesionalnosti, od vlasnika Nade, preko chefa Morisa do nasljednika Ivana - i svih ostalih zaposlenika.

Zaputite se u Istru ciljano - pođite na ručak u Badi. Bit će vam lijepo, ugodno, ukusno - i doći ćete ponovno. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.