Recepti 26. lipnja 2021.

Ribafish i Katarina Baban donose recepte za najfinije ljetne delicije!

Ribafish i Katarina Baban donose recepte za najfinije ljetne delicije
1/7
Sponzor "Express lonca s Ribafishem" je Gorenje, s GardenFresh generacijom kombiniranih pametnih hladnjaka foto: Robert Anić/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U članku potraži special edition ljetnu emisiju "U Express loncu s Ribafishem". Ovog puta poznati voditelj i gastro bloger ugostio je dizajnericu i glumicu Katarinu Baban. Kako im je bilo saznat ćeš u videu!

Ribafish je ugostio glumicu i dizajnericu Katarinu Baban, a vrućih tema nije nedostajalo. Zajedno su pripremili ukusan ljetni brzi biskvit od malina i pohanu piletinu bez ulja s krumpir salatom, a o čemu su pričali i što su još kuhali saznat ćeš u videu na kraju članka!

  • Pohana piletina

Sastojci:

  • 6 bataka ili zabatka (otkoštenih)
  • 3 jaja
  • brašno
  • panko mrvice
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu
  • malo maslinovog ulja
  • svježi začini (bosiljak, origano, majčina dušica)

Priprema:

  1. Piletinu mariniraj u ulju, soli, papru, češnjaku i začinima. Pusti da odstoji, pripremi sve za paniranje i pleh na kojem će se peći u pećnici.
  2. Na klasičan plitki pleh stavi papir za pečenje te na vrh stavi rešetku iz pećnice. U tri posudice stavi oštro brašno, posoljena i umućena jaja te mrvice.
  3. Piletinu posuši papirnatim ručnikom, a zatim redom stavljaj u brašno, jaja, mrvice te ih stavljaj na rešetku.
  4. Pećnicu zagrij na 190 °C i peci 45-60 minuta, ovisno o veličini komada mesa - piletina je gotova kad je lijepe zlatne boje.

 | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

  • Mediteranska krumpir salata

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 paprika
  • 100 g kapara
  • bučino ulje
  • vinski ocat
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Krumpir skuhaj u kori, ohladi ga i oguli te nareži na deblje ploške.
  2. Luk i papriku nareži što tanje, ubaci ih u posudu s krumpirom i kaparima te po želji začini uljem, kvasinom, solju i paprom.
  3. Po želji dodaj bosiljak, origano ( ili što ti je već pri ruci u vrtu!).

vv

  • Biskvit s malinama

 | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

Sastojci:

•    400 grama malina (100 g za ukrašavanje, nemoj ih pojesti!)
•    170 grama glatkog brašna
•    170 grama šećera
•    3 jaja
•    šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Operi maline i ostavi da se ocijede.
  2. U posudi miksaj jaja sa šećerom dvije minute dok smjesa ne posvijetli.
  3. Dodaj malo po malo brašno te lagano umiješaj maline špatulom.
  4. Ulij smjesu u namašćen kalup za torte i ubaci ga u pećnicu zagrijanu na 200°C.
  5. Nakon pet minuta smanji temperaturu na 175°C i peci još tridesetak minuta.
  6. Provjeri čačkalicom je li kolač pečen.
  7. Ohladi kolač i pospi ga šećerom u prahu te ukrasi preostalim malinama.

Dobar tek!

Ribafish i Katarina Baban donose recepte za najfinije ljetne delicije | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

 | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL

 | Author: Robert Anić/PIXSELL foto: Robert Anić/PIXSELL Sponzor "Express lonca s Ribafishem" je Gorenje, s GardenFresh generacijom kombiniranih pametnih hladnjaka koji prepoznaju tvoje navike! Gorenje GardenFresh i njihova AdaptTech tehnologija, moderan izgled i mnoge praktične funkcije donose novi val svježine ovog ljeta koji nam svima toliko treba. CrispZone ladica koja se nalazi unutar Gorenje hladnjaka je jedna od najvećih ladica za voće i povrće na tržištu. Niska temperatura i mogućnost regulacije vlage osiguravaju dužu svježinu voća i povrća, a to nam svima treba ovog ljeta.

Prilikom kupnje odabranih modela Gorenje GardenFresh hladnjaka u razdoblju od 03. svibnja do 11. srpnja 2021. uz registraciju računa ostvarujete pravo na vrijedan poklon- Košaru svježine, paket svježeg voća i povrća koja ti stiže na kućnu adresu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.