Ribafish je ugostio glumicu i dizajnericu Katarinu Baban, a vrućih tema nije nedostajalo. Zajedno su pripremili ukusan ljetni brzi biskvit od malina i pohanu piletinu bez ulja s krumpir salatom, a o čemu su pričali i što su još kuhali saznat ćeš u videu na kraju članka!
-
Pohana piletina
Sastojci:
- 6 bataka ili zabatka (otkoštenih)
- 3 jaja
- brašno
- panko mrvice
- sol
- papar
- češnjak u prahu
- malo maslinovog ulja
- svježi začini (bosiljak, origano, majčina dušica)
Priprema:
- Piletinu mariniraj u ulju, soli, papru, češnjaku i začinima. Pusti da odstoji, pripremi sve za paniranje i pleh na kojem će se peći u pećnici.
- Na klasičan plitki pleh stavi papir za pečenje te na vrh stavi rešetku iz pećnice. U tri posudice stavi oštro brašno, posoljena i umućena jaja te mrvice.
- Piletinu posuši papirnatim ručnikom, a zatim redom stavljaj u brašno, jaja, mrvice te ih stavljaj na rešetku.
- Pećnicu zagrij na 190 °C i peci 45-60 minuta, ovisno o veličini komada mesa - piletina je gotova kad je lijepe zlatne boje.
-
Mediteranska krumpir salata
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 glavica luka
- 1 paprika
- 100 g kapara
- bučino ulje
- vinski ocat
- sol
- papar
Priprema:
- Krumpir skuhaj u kori, ohladi ga i oguli te nareži na deblje ploške.
- Luk i papriku nareži što tanje, ubaci ih u posudu s krumpirom i kaparima te po želji začini uljem, kvasinom, solju i paprom.
- Po želji dodaj bosiljak, origano ( ili što ti je već pri ruci u vrtu!).
vv
-
Biskvit s malinama
Sastojci:
• 400 grama malina (100 g za ukrašavanje, nemoj ih pojesti!)
• 170 grama glatkog brašna
• 170 grama šećera
• 3 jaja
• šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Operi maline i ostavi da se ocijede.
- U posudi miksaj jaja sa šećerom dvije minute dok smjesa ne posvijetli.
- Dodaj malo po malo brašno te lagano umiješaj maline špatulom.
- Ulij smjesu u namašćen kalup za torte i ubaci ga u pećnicu zagrijanu na 200°C.
- Nakon pet minuta smanji temperaturu na 175°C i peci još tridesetak minuta.
- Provjeri čačkalicom je li kolač pečen.
- Ohladi kolač i pospi ga šećerom u prahu te ukrasi preostalim malinama.
Dobar tek!
Sponzor "Express lonca s Ribafishem" je Gorenje, s GardenFresh generacijom kombiniranih pametnih hladnjaka koji prepoznaju tvoje navike! Gorenje GardenFresh i njihova AdaptTech tehnologija, moderan izgled i mnoge praktične funkcije donose novi val svježine ovog ljeta koji nam svima toliko treba. CrispZone ladica koja se nalazi unutar Gorenje hladnjaka je jedna od najvećih ladica za voće i povrće na tržištu. Niska temperatura i mogućnost regulacije vlage osiguravaju dužu svježinu voća i povrća, a to nam svima treba ovog ljeta.