gastro postao
Isprobajte kombinaciju povrća i orašastih plodova s glazurom od krem sira u ovoj slasnoj torti
Ova torta je savršen spoj oraha, mrkve, sira i cimeta. Sočna i i vrlo ukusna, a nije komplicirana za napraviti. Osvojit će vaše nepce na prvi zalogaj!
Isprobajte odličnu kombinaciju mrkve, oraha i krem sira!
Torta
- 250 g glatkog brašna
- 2 žlice mljevenog cimeta
- 350 ml suncokretovog ulja
- 4 jaja
- 350 g mrkve
- 120 g oraha
Glazura
- 225 g krem sira
- 110 g maslaca
- 450 g šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli izmiješajte brašno, cimet i šećer. Dodajte ulje i jaja, istucite pa umiješajte mrkve i orahe. razdijelite na dva dijela i pecite 25-30 min.
- Za glazuru izmiješajte maslac, kremasti sir i šećer. Umiješajte orahe i vaniliju. Namažite polovice, poklopite ih te glazurom premažite cijelu tortu.