Recepti 01. lipnja 2021.

Sočna svinjska rebarca u pikantnoj marinadi

VEDRAN BOŠKOVIĆ Rebarca s majonezom Pivonezom

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak pripremi nevjerojatno mekana rebarca iz pećnice...

Ako intenzivno razmišljaš o nečem mesnom, sočnom i pikantnom, odgovor na sve tvoje želje su - svinjska rebarca. Pristupačna su cijenom, lako ih je nabaviti, a priprema zaista ne oduzima puno vremena.

Kako bi bila posebno sočna, mariniraj ih u nesvakidašnjoj kombinaciji meda, dimljene paprike, začina i Pivoneze. Riječ je o novitetu iz Zvijezde, majonezi s tamnim pivom, koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja, krumpiriće, burgere, a dobro služi i kao dresing za salate.

 | Author: VEDRAN BOŠKOVIĆ Sočna rebarca s Pivonezom; foto: VEDRAN BOŠKOVIĆ

Što se tiče priloga, rebarca možeš poslužiti uz krumpir, rižu, sezonsku salatu - ili samo uz svježi kruh. U posudice obavezno stavi još malo majoneze s tamnim pivom, povremeno umoči sočna rebarca i uživaj u pikantnosti. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 100 g majoneze Pivoneze
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice čilija u prahu
  • 200 g matovilca
  • 10-ak rotkvica
  • Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Zvijezda jabučni ocat

Priprema: 

  1. U zdjelu stavi Pivonezu, dodaj med, dimljenu crvenu papriku, sol, papar i čili u prahu pa promiješaj.
  2. Rebarca dobro natrljaj marinadom sa svih strana i stavi ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
  3. Peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 30 minuta. Izvadi iz pećnice, okreni meso pa peci dodatnih 30 minuta.
  4. Kada je meso gotovo, ostavi ga pet minuta da malo “odmori”. Posluži uz začinjenu svježu salatu i prilog po izboru.

Za kraj u manju posudicu stavi još malo Pivoneze, okupi društvo za stolom i zajedno uživajte u slasnim i pikantnim okusima. 

 | Author: VEDRAN BOŠKOVIĆ Sočna rebarca s Pivonezom; foto: VEDRAN BOŠKOVIĆ

 | Author: VEDRAN BOŠKOVIĆ Pivoneza je majoneza s tamnim pivom; foto: VEDRAN BOŠKOVIĆ

Piše: missMIND za missGastro

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.