Ako intenzivno razmišljaš o nečem mesnom, sočnom i pikantnom, odgovor na sve tvoje želje su - svinjska rebarca. Pristupačna su cijenom, lako ih je nabaviti, a priprema zaista ne oduzima puno vremena.
Kako bi bila posebno sočna, mariniraj ih u nesvakidašnjoj kombinaciji meda, dimljene paprike, začina i Pivoneze. Riječ je o novitetu iz Zvijezde, majonezi s tamnim pivom, koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja, krumpiriće, burgere, a dobro služi i kao dresing za salate.
Što se tiče priloga, rebarca možeš poslužiti uz krumpir, rižu, sezonsku salatu - ili samo uz svježi kruh. U posudice obavezno stavi još malo majoneze s tamnim pivom, povremeno umoči sočna rebarca i uživaj u pikantnosti. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- 100 g majoneze Pivoneze
- 2 žlice meda
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice čilija u prahu
- 200 g matovilca
- 10-ak rotkvica
- Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sol
- Zvijezda jabučni ocat
Priprema:
- U zdjelu stavi Pivonezu, dodaj med, dimljenu crvenu papriku, sol, papar i čili u prahu pa promiješaj.
- Rebarca dobro natrljaj marinadom sa svih strana i stavi ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.
- Peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 30 minuta. Izvadi iz pećnice, okreni meso pa peci dodatnih 30 minuta.
- Kada je meso gotovo, ostavi ga pet minuta da malo “odmori”. Posluži uz začinjenu svježu salatu i prilog po izboru.
Za kraj u manju posudicu stavi još malo Pivoneze, okupi društvo za stolom i zajedno uživajte u slasnim i pikantnim okusima.
Piše: missMIND za missGastro