Povratak u školu i radnim obvezama je draži uz slatki snack u svakoj pauzi. Primamljivi kolačići s blago citrusnim punjenjem Dida Boža džema od smokve i naranče izmamit će vam osmijeh na lice i otvoriti apetit. Uz kavu ili čaj, zasigurno će postati omiljeni zalogaj.
Sastojci:
- 1 šalica bademovog brašna
- 1 šalica pšeničnog brašna T850
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice kokosovog šećera (opcionalno)
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice vanilije u prahu
- Prstohvat soli
- ¼ šalice pirea od jabuka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice vode
- 3 žlice Dida Boža džema od smokava s narančom
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva.
- U zdjeli pomiješati brašno, dodati prašak za pecivo, cimet, vaniliju, sol i šećer (ako koristite).
- U drugoj zdjeli pomiješati pire od jabuka, ulje i vodu.
- Dodati mokre sastojke suhima i umijesiti u kompaktno tijesto. Dodati još vode ako je previše suho.
- Između dva papira za pečenje razvaljati tijesto u obliku pravokutnika. Maknuti gornji papir te staviti po sredini duž tijesta džem te ga rasporediti ravnomjerno. Pažljivo preklopiti prvo donju stranicu prema sredini, zatim gornju. Preokrenuti dobivenu štrucu tako da je preklopljeni dio dolje. Oštrim nožem narezati tijesto na kolačiće iste veličine i staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici cca. 15-22 minute. Izvaditi iz pećnice i pustiti da se ohladi prije serviranja ili spremanja u posudu.
Recept je pripremila Doris Valković @foodoris u suradnji s Dida Boža brendom
Za sve slasne recepte i najvoćnije okuse tu su dobro poznate Dida Boža teglice. Obiteljska i ekonomična pakiranja džemova i pekmeza od 660 – 700 g donijet će puni voćni okus u svaki recept i upotpuniti svaki obiteljski obrok. Proizvodi su dostupni u svim većim trgovačkim lancima i web shop-u didaboza.hr, gdje tijekom cijelog mjeseca rujna traje super akcija na sva obiteljska pakiranja Dida Boža džemova i pekmeza. Požurite s odabirom omiljenih teglica, jer ostvarujete mogućnost besplatne dostave za puno okusa.