18. siječnja 2016.

Sve Jedi: Naručite kutiju iznenađenja s delicijama na kućni prag

Sve Jedi
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Nedavno se i kod nas može naručiti kurija iznenađenja - paket pun suhomesnatih i drugih delicija koje su marljivim istraživanjem isprobane širom Lijepe naše. Otkud ideja i kako možete do svog paketa, pitali smo jednog od dvojice pokretača Svejeda Miroslava Gečeka.

1. Kako funkcioniraju 'Sve Jedi' – gdje se može naručiti, što kupce čeka i koji su benefiti?
„Sve Jedi“ je zamišljen kao klub ljubitelja fine hrane. Ideja je da članovi kluba jednom mjesečno primaju na kućnu adresu kutiju delikatesa (suhomesnate proizvode, sireve, namaze, med...) iz različitih krajeva Hrvatske. Naravno, moguće je odabrati koliko mjeseci želite primati kutije, a možete naručiti i samo jednu kutiju kada to vama odgovara, odnosno, ne morate ni biti član „Sve Jedi“ kluba da bi ste mogli naručiti svoju kutiju. Na našim stranicama (svejedi.hr) je prilično jednostavno objašnjeno kako postati član, pretplatiti se ili odabrati jedan ili više paketa i uživati u delicijama koje su mali proizvođači pripremili s ljubavlju vlastitim rukama od biranih namirnica.

2. Kako ste došli na ideju 'kutije iznenađenja'?
Ideja, nažalost nije naša. Slične kutije s raznim proizvodima postoje već duže vrijeme po cijelom svijetu, a u nekim oblicima i u Hrvatskoj. Mi smo prilagodili cijelu priču oko dvije ideje. Prve, da pristupimo malim proizvođačima koji nisu u mogućnosti svoje iznimno kvalitetne proizvode plasirati kroz velike trgovačke lance, uglavnom zbog malih količina. I druge - faktora iznenađenja. Iznenađenje kao faktor u cijeloj priči je meni osobno jako zanimljivo. Na primjer, volim kad mi u nekoj krčmi konobar ili vlasnik ničim izazvan preporuči neki sir iz susjedstva ili kulen od prijatelja, pa se oduševim. Sa tim sirom ili kulenom mi želimo iznenaditi naše „Sve Jedi“ članove.

Sve jedi | Author: Promo foto: Promo

3. Kako birate proizvode koje će se nalaziti u kutijama delikatesa i hoće li biti popraćeni nekom knjižicom o tome što je unutra zapakirano?
Kako smo tek krenuli, nemamo još razrađen neki sistem odabira osim naših nepca, a i mislim da je tako i najpoštenije. Ako je uživanje u domaćoj hrani i ručno rađenim delikatesama vještina, onda smo velemajstori. Šalu na stranu, iako ide tek prva kutija, mi smo počeli istraživali još početkom godine, odnosno, čim smo odlučili krenuti s projektom. Pod istraživanjem mislim na potragu na internetu, raspitivanje kod prijatelja i poznanika iz cijele Hrvatske kako bi smo došli do što više adresa malih gospodarstava, naravno, i sami imamo dosta iskustva u obilaženju malih gospodarstava koji se bave ugostiteljstvom ali i proizvodnjom raznih proizvoda. Što se tiče knjižice odnosno letka, naravno, u svakoj kuti biti će detaljan opis proizvoda i adrese i kontakt podaci proizvođača. Mi želimo da korisnici nakon što probaju i oduševe se nekim proizvodom budu u mogućnosti kontaktirati proizvođača i nastaviti kupovati te proizvode. To je u stvari naš cilj.

4. Jeste li i vas dvojica bonkulovići, veselite li se biranju i istraživanju?
I Matija Sindičić i ja smo i bonkulovići i gastronauti i gastrofili, veselim se svakom čvarku koji probam doma, a kako ne bih negdje u prirodi na nekom gospodarstvu gdje ljudi znaju ime svake životnje koja je na tanjuru koja je uzgajana na tradicionaln način i o kojoj se svakodnevno netko brinuo i hranio je samo prirodnim i zdravim namirnicama, a dane je provodila po imanju slobodno se krečući gdje god želi...

5. Tko je osmislio odlične kutije i web tvrtke?
Zajedno smo odlučili o dizajnu kutije. Prvotna ideja je bila da bude drvena, no to bi znatno poskupjelo cjelu kutiju pa smo se odlučili da bude kartonska ali sa printom koji podsjeća na drvenu. Naravno, drvenu kutiju imati ćemo uskoro u ponudi ali smo se za početak ipak odlučili za kartonsku. Internet stranice sam napravio ja.

6. Vidite li svoj poslovni projekt kao kariku u lancu koja će dodatno pomoći malim proizvođačima da 'izbiju' na tržište?
To svakako, kao što sam već rekao, to je i cilj cijelog projekta.

7. Sigurno puno putujete, što ste probali a da bi to svakome preporučili, što vas je posebno oduševilo
Uf, to je teško pitanje, ali najbolji odgovor možda su u stvari same kutije. U njima se nalazi stvarno najbolje od onoga što smo probali. A oduševili su nas najviše ljudi. Svi sa kojima smo pričali vezano za ovu ideju su bili stvarno susretljivi. Ne bih nikoga izdvojio, da ne otkrijem sadržaj kutije. Naravno, osim samog putovanja koji je sam po sebi doživljaj, preporučio bih svima, gdje god išli da potraže one male drvene table uz ceste na kojima su putokazi prema raznim gospodarstvima. Istražite ih, ne bojte se skrenuti i istražiti ponudu. Osim što ćete sigurno pomoći tim gospodarstvima da nastave proizvoditi domaće delicije i sami ćete otići bogatiji za jedno gurmansko iskustvo. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.