26. rujna 2016.

Sve što volimo: Quiche s krumpirom i šunkom

quiche
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir, šunka i najbolje domaće prhko tijesto u finoj piti.

Zamijesite prhko tijesto prema našem najboljem receptu koji možete pronaći ovdje, napunite ga krumpirom i sitno sjeckanom šunkom. Kremoznost ćete postići vrhnjem za kuhanje i jajima, a divan završetak dat će fino ribani sir. Umjesto šunke možete ubaciti prženu slaninu kako bi dobili hrskavu komponentu, a pitu možete posipati i krušnim mrvicama.

Potrebno vam je:

  • Prhko tijesto
  • 2 krumpira
  • 150 g šunke
  • 100 g ribanog sira
  • 4 jaja
  • 1 luk
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar

Postupak:

  1. Prhko tijesto zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
  2. Za to vrijeme krumpir pecite u ulju, ocijedite ga i ostavite da kratko stoji.
  3. Šunku nasjeckajte na kockice pa ju lagano popržite.
  4. Kad se tijesto do pola ispeklo, napunite ga krumpirom i šunkom i pospite ribanim sirom.
  5. U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje za kuhanje.
  6. Začinite i prelijte preko krumpira i šunke.
  7. Pospite s još sira i dodajte sitno sjeckan luk.
  8. Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta.

Cijeli postupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.