gastro postao
Krumpir, šunka i najbolje domaće prhko tijesto u finoj piti.
Zamijesite prhko tijesto prema našem najboljem receptu koji možete pronaći ovdje, napunite ga krumpirom i sitno sjeckanom šunkom. Kremoznost ćete postići vrhnjem za kuhanje i jajima, a divan završetak dat će fino ribani sir. Umjesto šunke možete ubaciti prženu slaninu kako bi dobili hrskavu komponentu, a pitu možete posipati i krušnim mrvicama.
Potrebno vam je:
- Prhko tijesto
- 2 krumpira
- 150 g šunke
- 100 g ribanog sira
- 4 jaja
- 1 luk
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Sol, papar
Postupak:
- Prhko tijesto zapecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.
- Za to vrijeme krumpir pecite u ulju, ocijedite ga i ostavite da kratko stoji.
- Šunku nasjeckajte na kockice pa ju lagano popržite.
- Kad se tijesto do pola ispeklo, napunite ga krumpirom i šunkom i pospite ribanim sirom.
- U zdjeli pomiješajte jaja i vrhnje za kuhanje.
- Začinite i prelijte preko krumpira i šunke.
- Pospite s još sira i dodajte sitno sjeckan luk.
- Pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!