16. siječnja 2016.

Sweet chilli umak: Slatko-kiseli ubojica mekog srca

sweet chilli
1/2
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Crvene, ljute, slatko kisele papričice savršene su za teglice koje ćete dugo čuvati

Slatki chilli umak postao je neizostavan dio većine druženja s mesom i tortillama. Roštiljdžije premazuju meso njime, a hrabri ga spremaju kod kuće i marljivo skladište u teglice. Razmišljajući kako ćete se i sami odvažiti na taj korak, donosimo vam video recept Vijetnamke Helene gdje vam korak po korak objašnjava kako napraviti domaći umak.

Trebaju vam papričice, rajčice i luk

Blanširajte u vodi papričice i rajčicu 2-3 minute i uronite u hladnu vodu da zadrži prirodnu boju. 

Ogulite koru i skinite sjemenke iz rajčica i chillija Isjeckajte i stavite u blender, dolijte vode i sve smiksajte.

Popržite luk i dodajte mu smjesu od papričica i rajčica, začinite po želji, kuhajte i uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.