Pršut je nezaobilazan dio naše kuhinje, omiljena delicija kojom se obično častimo u posebnim prilikama. Dio ljudi više cijeni onaj dalmatinskog podrijetla, sušen na buri i dimljen, no, postoje i zagovornici istarskog pršuta koji se tradicionalno suši bez "dima". S druge strane, dio bogatog slavonskog (ali ne samo slavonskog) stola svakako je kulen, koji, osim svinjskog mesa, u sebi sadrži i začine - slatku i/ili ljutu papriku te češnjak. Iako su i pršut i kulen tradicionalni i cijenjeni suhomesnati proizvodi naših krajeva, želimo otkriti koji je zapravo popularniji. Stoga kliknite na odgovor - paše li vam više slanoća pršuta ili pikantan okus kulena?
Težak izbor: Pršut ili kulen?
04. studenoga 2014.
gastro postao
Rijetko tko može odoljeti suhomesnatim domaćim proizvodima, bilo da je riječ o pršutu iz "morskih" krajeva ili kulenu iz slavonske ravnice.