Kuhanje u skladu s godišnjim dobima podrazumijeva kuhanje s najkvalitetnijim svježim sezonskim namirnicama. Proljeće je obožavano godišnje doba kada se sve u prirodi budi, zajedno s nama samima. Dani postaju dulju, a tako i lista svježih namirnica koje možemo maštovito kombinirati u već isprobanim, ali i novim receptima. Za vas smo odabrali 10 finih i već isprobanih jela koja u sebi nose mirise i okuse proljeća.
1. Proljetni rižoto od šparoga
Šparoge su pravo proljetno povrće, a najčešće se beru između ožujka i svibnja, ponegdje čak i do srpnja. Šparoge i jaja čine odličnu i najpoznatiju kombinaciju, no odlične su i kao dodatak juhama, dio raznih salata ili pak sljubljeni s morskim plodovima. Mi vam predstavljamo šparoge u rižotu, jelo jednostavne i brze pripreme. A ako niste sa šparogama "na vi", kod nas možete naučite kako ih kupovati i čistiti.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
2. Bruschette s jagodama
Idealan desert za sve one koji vole iznenađenja na tanjuru. Pripremitre popularan talijanski sendvič na nešto drugačiji način - spajajući jagode i sir mascarpone.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
3. Teriyaki losos
Teriyaki marinada odličan je način pripreme tune, piletine, ali i lososa. Fino hrskavo meso lososa u ovom jelu odlično paše uz slatko-slani teriyaki umak.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
4. Krem juha od graška i boba
Iako je zima bila sezona toplih i gustih juha, proljetnim namirnicama teško je odoliti. Uz ovu juhu s graškom i bobom servirajte pržene kockice kruha!
Recept za jelo pronađite OVDJE.
5. Kolač od sira s jagodama
Svi već znamo - sa cheesecakeom se ne može pogriješiti. A ako u formulu dodamo jagode, onda znamo da je riječ o fantastičnom desertu.
Recept za kolač pronađite OVDJE.
6. Janjetina s marokanskim začinima
Ovim modernim fingerfood predjelom od janjećeg filea s daškom egzotike impresionirat ćete svakog gosta.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
7. Tart s limunom
Recept za klasični tart koji možete raditi u svim prigodama u bilo koje doba godine. Tart poslužite sa svježim sezonskim voćem.
Recept za tart pronađite OVDJE.
8. Rižoto od kapesanti i mladog špinata
Prekarsna morska delicija u obliku Jakobovih kapica u kombinaciji s mladim špinatim lagano je proljetno jelo koje nagovještava ljetnu sezonu.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
9. Quiche sa špinatom i rajčicama
Na quiche možete staviti uzgojene ili divlje šparoge, ali i bilo koje drugo povrće koje ne pušta puno vode, poput poriluka.
Recept za jelo pronađite OVDJE.
10. Rum kocke s ananasom
Recept za slatku kombinaciju ruma i ananasa koji su mnogi probali i tražili još!
Recept za jelo pronađite OVDJE.
Top 10 svibanjskih recepata
04. svibnja 2016.
gastro postao
Lista svježih sezonskih namirnica sve je dulja što su dani duži - inspirirajte se i kuhajte u sezoni