14. listopada 2016.

Juha od rajčice

Juha od rajčice
foto: BODULKA93
gastro postao gastro.24sata.hr
Još od djetinjstva, ova juha se, u mojoj obitelji, pripremala vikendom za doručak, kad smo svi bili na okupu. Taj običaj ostao je i dan danas te se ova fina juha jako često priprema. Mislim da nema boljeg načina za iskoristiti rajčicu u tetrapaku nego ovako.

Sastojci:

  • 4 žlice ulja
  • 2 žlice brašna
  • 500ml rajčice u tetrapaku
  • voda po potrebi
  • 250ml kiselog vrhnja
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Na zagrijano ulje dodati 2 žlice brašna i miješati dok ne poprimi blago smeđu boju.
  2. Uliti rajčicu iz tetrapaka, promiješati te dolijevati toliko vode dok se ne postigne željena gustoća juhe. Dodati sol, papar te miješati dok juha ne proključa.
  3. Uliti kiselo vrhnje i dobro promiješati kako bi se vrhnje rastopilo (ja osobno volim ostaviti male grudice vrhnja u juhi). Po potrebi još dodati sol i papar te kuhati 15-20 minuta.
  4. Poslužiti uz prepečeni ili svježi kruh, a može se jesti i sama, bez priloga
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.