gastro postao
Još od djetinjstva, ova juha se, u mojoj obitelji, pripremala vikendom za doručak, kad smo svi bili na okupu. Taj običaj ostao je i dan danas te se ova fina juha jako često priprema. Mislim da nema boljeg načina za iskoristiti rajčicu u tetrapaku nego ovako.
Sastojci:
- 4 žlice ulja
- 2 žlice brašna
- 500ml rajčice u tetrapaku
- voda po potrebi
- 250ml kiselog vrhnja
- sol i papar
Priprema:
- Na zagrijano ulje dodati 2 žlice brašna i miješati dok ne poprimi blago smeđu boju.
- Uliti rajčicu iz tetrapaka, promiješati te dolijevati toliko vode dok se ne postigne željena gustoća juhe. Dodati sol, papar te miješati dok juha ne proključa.
- Uliti kiselo vrhnje i dobro promiješati kako bi se vrhnje rastopilo (ja osobno volim ostaviti male grudice vrhnja u juhi). Po potrebi još dodati sol i papar te kuhati 15-20 minuta.
- Poslužiti uz prepečeni ili svježi kruh, a može se jesti i sama, bez priloga