19. srpnja 2016.

Fino i zdravo: cvjetača s paprikom i sezamom

cvjetača
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak i oni kojima cvjetača nije najdraže povrće, zavoljet će ovu kombinaciju okusa i mirisa.

Cvjetaču pecite dok ne omekša, a papriku dok ne ispusti dovoljno mirisa. Pomiješajte ih pa ih pretvorite u ukusne i zdrave zalogaje koje nećete moći ispustiti iz ruku. Volite li ljuto, u jelo dodajte chilli, odlično se slaže s blagim okusom cvjetače. Začinite po vlastitoj želji. Za kremoznost pirea od paprike možete dodati i nešto umaka od rajčice. Igrajte se s okusima i dopustite da vas osvoji cvjetača.

Sastojci:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica sezama

Priprema:

  1. Zagrijte tri žlice maslinovog ulja na srednjoj vatri.
  2. Dodajte komadiće cvjetače pa začinite soli i paprom.
  3. Kuhajte dok cvjetača ne postane smeđa i mekana, oko 15 minuta.
  4. Promiješajte svakih nekoliko minuta.
  5. U drugoj tavi zagrijte ostatak maslinovog ulja, dodajte češnjak i papriku.
  6. Pecite dok peprika ne omekša, a zatim prebacite u blender, posolite i popaprite pa izmiksajte u pire.
  7. Dodajte maslinovog ulja ako je potrebno.
  8. Pire dodajte cvjetači i kuhajte još jednu minutu.
  9. Dodajte krušne mrvice i sezam, prokuhajte još koju minutu pa poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.