Native sadržaj 22. ožujka 2024.

Oduševi goste savršenim soparnikom - i još par ukusnih trikova

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema za blagadne može biti pravi užitak kada znamo da sve što nam je potrebno možemo pronaći na jednom mjestu.

Postoji mnogo blagdana kojima se veselimo kroz godinu, no moramo se složiti kako su nam ipak uskršnji gastro gušti najdraži. Šunka, kuhana jaja, domaćei svježi sir, mladi luk, fina peciva, janjetina, pinca... Mogli bismo tako beskonačno nabrajati što nas to točno veseli, no ipak ne možemo baš sve pripremiti u isti dan. Ako još uvijek ne znaš što pripremiti za ovaj poseban dan, mi smo tu da ti pomognemo odabrati recepte koji će se sigurno svidjeti svima koje ugostiš u svom domu.

Inspiraciju smo potražili u novom magazinu Spiza koji je prepun recepata inspiriranih Uskrsom i razdoblju u kojem se nalazimo, ali i sezonskim namirnicama od kojih se jela pripremaju. Uz to ćeš u magazinu pronaći i korisne savjete kao što su ukrašavanje pisanica voskom, ukrašavanje doma za proljeće i slično. Magazin Spiza možeš pronaći u Tommy prodavaonicama za samo 0,90 €, odnosno 0,45 € za kupnju iznad 13,00 €.

Ususret postu za Veliki petak, izdvajamo: Soparnik

Sastojci: 

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli

Za nadjev: 

  • 500 g blitve
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol i papar, po ukusu

Za posluživanje:

  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 50 ml maslinovog ulja

 | Author:

Priprema: 

  1. U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Postupno dolijevajte vodu i maslinovo ulje te mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta.
  2. Blitvu operite i dobro osušite papirnatim ubrusom kako voda ne bi namočila tijesto. Odrežite središnju bijelu žilu na svakom listu blitve, a zeleni dio narežite na trakice i stavite ih u veliku posudu. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Dodajte češnjak i ulje u blitvu i dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu.
  3. Podijelite tijesto na dva dijela pa svaki razvaljajte na debljinu otprilike 3 mm. Na lim za pečenje stavite jedan komad tijesta. Po njemu rasporedite ohlađenu blitvu pa je pokrijte drugim komadom tijesta. Rubove tijesta spojite i prstima pritisnite kako bi se soparnik zatvorio. Vilicom izbodite tijesto kako bi kroz rupice izlazio zrak tijekom pečenja. 
  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite soparnik u pećnicu i pecite ga 30 - 40 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje.
  5. Pečeni soparnik premažite mješavinom maslinovog ulja i nasjeckanog češnjaka dok je vruć, a potom ga ostavite da se malo ohladi. Narežite soparnik na komade u obliku romba i poslužite toplo ili hladno.

 

Za glavno jelo, iz Spize smo izabrali: Sočna janjeća rebarca iz pećnice za uskršnji ručak

Sastojci:

  • 2 kg janjećih rebara
  • 150 ml svinjske masti, rastopljene
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica suhog mediteranskog začinskog bilja
  • 300 ml piva

 | Author: Unsplash foto: Unsplash

Priprema: 

  1. Večer prije nego što ćete peći janjetinu dobro nasolite.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte svinjsku mast do visoke temperature, dok se ne počine dimiti.
  3. Pripremljeno i nasoljeno meso stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, utrljajte u meso suhe začine pa prelijte vrelom svinjskom masti.
  4. Ubacite u pećnicu i temperaturu smanjite na 185 °C. Nakon pola sata, izvadite janjetinu pa je zalijte s pola predviđene količine piva.
  5. Pola sata poslije, okrenite janjetinu i prelijte je decilitrom piva, zagrabite i malo masnoće iz posude za pečenje i prelijte po rebrima.
  6. Nakon pola sata opet okrenite meso i sad, kad je opet u početnom položaju, izlijte ostatak piva po njemu i pecite na 175 °C još dvadesetak minuta, odnosno dok meso ne bude u potpunosti pečeno i mekano.

Sve namirnice za ovo neodoljivo jelo čekaju te u Tommy akcijskoj ponudi!

 

Bobis sirnica za slatki kraj obiteljskog druženja

Koliko god da nam je glavno jelo ukusno i neodoljivo, dobro znamo da je desert kralj svakog obiteljskog ručka. Uskršnju trpezu ne možemo zamisliti bez tradicionalne sirnice, a pravi okus tradicije pronaći ćeš u Bobis sirnici. Duga tradicija pripreme ove domaće slastice uveseljava obitelji već desetljećima, a sada nam je svima dostupna u Tommy i Bobis prodavaonicama. 

 | Author:

 

Ne zaboravi na vino

Još jedna stvar koja je iznimno važna kada organiziramo obiteljsko okupljanje je kvalitetno vino. Vino bi trebalo nadopunjavati svaki zalogaj koji pripremimo, od hladnog predjela do deserta. Bilo da ti je draže crno vino jačeg okusa koje će se odlično upariti s janjećim rebarcima ili tražiš lagano bijelo vino koje će zaokružiti slatku sirnicu, Tommy ima vino za tebe. Najbolji izbor vina potraži u Tommy ponudi vina i delicija, a uz odličnu ponudu pronaći ćeš i nekoliko vrijednih savjeta uz što ih poslužiti. 

 | Author: Pexels foto: Pexels

 

Najbolja uskršnja kupovina po odličnim cijenama 

Već znamo da je nabavka namirnica u Tommy prodavaonicama ugodna čak i u predblagdanskoj užurbanosti, a još će biti jednostavnija ako prije kupnje prolistaš magazin Spiza u kojem ćeš pronaći inspiraciju za uskršnji jelovnik. Osim što će biti ugodna, kupnja u Tommy prodavaonicama donosi ti i uštedu jer te u magazinu Spiza čekaju kuponi sa super popustima na odabrane proizvode uz koje možeš uštedjeti ukupno 44 €.

Želiš još popusta? Sve što trebaš je zaviriti u aktualnu Tommy ponudu:

Tommy katalog
Uskršnja super ponuda
Super ponuda vina i delicija

Uživaj u kupnji i sretan Uskrs!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:17 29. Ožujak 2024.

    njam