Recenzije 25. siječnja 2017.

Janez Bratovž – kulinarska zvijezda stalnog sjaja

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Janez Bratovž poznato je ime u svijetu vrhunske gastronomije. Radio je u restoranima s tri Michelinove zvjezdice – poput kultnoga “Da Vittorio” u Bergamu, a njegova je ljubljanska “Restavracija JB” uvrštena na svjetski Top 50 utjecajnoga gastronomskog vodiča “San Pellegrino”.

“Daily Meal” svrstava Janezov JB među deset najboljih europskih restorana!

Kreativan, inovativan, moderan, uvijek nas iznenadi kompleksnošću okusa, boja i mirisa. Uvijek maštovito i spretno spaja lokalne namirnice, autohtone okuse i moderne forme. 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Njegov je kulinarski identitet prepoznatljiv po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, po vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa uvijek naglašavajući izvornu kvalitetu i lokalitet namirnice. Njegova se kuhinja temelji na bogatstvu slovenske gastronomske tradicije a prezentacija je skladna i moderna.

Nedavno smo kušali i vrhunski uživali:

Pozdrav iz kuhinje (krema od svježe skute, kaki marmelada, lardo od mangulice) 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Krema od povrća (artičoka, patlidžani, peršin) & Dveri Pax Firmint 2015

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Ravioli od pistacija sa skutom i gusjom jetrom & Jakončič Sivi pinot 2015

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Sorbetto od bosiljka 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Goveđa obrazina i njoki & Merlot Štekar 2013

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Tris čokolada & kadarka Tonković Rapsodija 2013 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Ako imate debelu vezu, možda danas stignete i u zagrebački bistro Pod Zidom:

Gastro spektakl! Srijeda 25.11.2017. u 20h!
4 Chefa, 7 sljedova, 7 čaša vina!
U goste dolazi Janez Bratovž (@Restavracija JB, Ljubljana) koji će u suradnji sa Pod Zidom Bistro & Wine Bar kuharskom ekipom (Goran Stanisavljević i Velimir Cindrić) pojačanom sa Chefom Igorom Gudcem (Pizza Cut Duck) pripremiti menu od sedam sljedova u pratnji sedam čaša Hiša Štekar vina (Goriška Brda).
Cijena: 480kn.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.