Recenzije 30. ožujka 2017.

Kako je Otto&Frank ugostio Petrač vina i Zoru Bilu

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Što se dogodi kad jedan mladi bistro ugosti vinariju u usponu i chefove sjajnog splitskog lokala - pogledajte i pročitajte u reportaži našeg Julija Frangena!

U želji da se predstave zagrebačkoj publici – Sandra i Dane iz splitskog restorana Zora Bila, premijerno su u Zagrebu, predstavili svoju gastro ponudu. U utorak 28.3. u Otto & Franku sljubili su njihov meni u četiri slijeda s vinima Vinarije Petrač.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Sandra i Dane kuharski su i životni partneri koji su se prije pet godina upustili u životnu avanturu i otvorili restoran na splitskoj periferiji. Od tada oduševljavaju svoju publiku svojim maštovitim i inovativnim jelima kreiranim od visokokvalitetnih i svježih sezonskih namirnica.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Upravo je to i cilj ZORE BILE, predstaviti gostima nešto novo i drugačije, ubaciti u njihov svakodnevni život sve one namirnice koje su tu oko njih, na njihov otkačen, ali profesionalan način. Tako su u Otto & Franku predstavili sljedeći meni:

“OKO’ SV. JOSIPA” – Kamenice panirane u domaćim crnim mrvicama, krema od šafrana, majoneza od vlasca, ulje peršina

Pjenušac BregH Rose

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

“S POTPISOM MORA” – Reducirani brudet od bijele ribe, raviol punjen kozicama i mladim lukom, prah crnih maslina

Graševina 2016.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

“KARIZMA” – Ramstek, krema od celera i jabuke, umak od Karizme, divlje šparoge, ljutika

Karizma 2012.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

“DOLCE VITA” – Canolli Siciliani, krema od ricotte, lemon curd, pistacio

Pjenušac BregH Chardonnay

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Petrač je višestoljetno zagorsko prezime. Hršak breg, gdje se nalaze vinogradi i vinski podrum djedovina je obitelji Petrač. Godine 2003. posađena je većina crnih sorti. Bijele sorte uzgajaju se od 1998. godine. Vinarija Petrač može se pohvaliti suvremenim podrumom kapaciteta 200.000 litara. Sva vina prolaze kontroliranu maceraciju. Crna vina obvezno prolaze malolaktičnu fermentaciju te odležavanje dijelom u velikim bačvama slavonskog hrasta zapremnine 2000 litara, a djelom u barrique bačvicama francuskog hrasta (Allier).

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen


Vina se mogu pohvaliti mnogim priznanjima, a najveća nagrada su ljudi koji u proizvodnju vina ulažu, osim ogromnog truda i emocija i nove ideje pa tako nastaju vina poput KARIZME. Kupaža tipična za francuske collines uspjela je tako izrasti u kraljicu zagorskog brega.






 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.