09. lipnja 2016.

Novo mjesto u gradu: Bistro Otto & Frank

Otto
Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Novootvoren bistro Otto & Frank zamišljen je kao restoran gdje se uz ponudu raznovrsnih jela i pića možete opustiti i isprobati najnovije specijalitete pripremljene na street food način uz izbor svježih namirnica kupljenih na tržnici Dolac tog jutra. A tu su i fina piva, vina, i - whiskyji!

Na nedavno održanoj whisky radionici. Dario Grabarić, veliki poznavatelj tog veličanstvenog napitka, odlučio nam je uz gastro pomoć vlasnice Ane Galić, prirediti putovanje kroz kušanje nekoliko različitih etiketa.

Odabrana su četiri single malt whiskyja: HIGHLAND PARK 12YO, GLENFARCLAS 12 YO, LAGAVULIN 16YO i ABERLOUR 12 YO Double Cask Mature.

Otto | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Svaki od ovih whiskya izvrsno je sljubljen s jelima koja su naglasila i oživila arome i okuse tog pića. Highland Park 12 naglašenih citrusnih i herbalnih aroma kombinirao se uz pileću i svinjsku jetricu s karameliziranom narančom koja je naglasila note meda i citrusa u okusu viskija.

Lagavulin 16, dimljeni whisky, sljubljen je s dimljenom skušom na zelenom čaju, a pečena marmelada od sušenih rajčica i preprženi pinjoli dali su završni vrh okusa i ukusa.

Glenfarclas 12 poslužen je uz aromatični janječi burger, karamelizirani luk i kremu od cikle. Arome cimeta, muškatnog oraščića i gorušcice izvukle su i naglasile arome whiskyja, a krema od cikle savršeno je oživila njegovu slatkoću.

Otto | Author: Julio Frangen Julio Frangen

Crisppy Apple tart sa sladoledom od vanilije s ječmom natopljenim u whiskyju uz Aberlour 12 zaokružio je večernje druženje.

Jedna lijepa večer uz opušteno druženje u ugodnom ambijentu bistroa Otto & Frank uz veliki aplauz za Anu i Daria za odlično sljubljivanje whiskyja i hrane. 

Vrijeme je da i vi otkrijete novo mjesto u gradu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.