Na nedavno održanoj whisky radionici. Dario Grabarić, veliki poznavatelj tog veličanstvenog napitka, odlučio nam je uz gastro pomoć vlasnice Ane Galić, prirediti putovanje kroz kušanje nekoliko različitih etiketa.
Odabrana su četiri single malt whiskyja: HIGHLAND PARK 12YO, GLENFARCLAS 12 YO, LAGAVULIN 16YO i ABERLOUR 12 YO Double Cask Mature.
Svaki od ovih whiskya izvrsno je sljubljen s jelima koja su naglasila i oživila arome i okuse tog pića. Highland Park 12 naglašenih citrusnih i herbalnih aroma kombinirao se uz pileću i svinjsku jetricu s karameliziranom narančom koja je naglasila note meda i citrusa u okusu viskija.
Lagavulin 16, dimljeni whisky, sljubljen je s dimljenom skušom na zelenom čaju, a pečena marmelada od sušenih rajčica i preprženi pinjoli dali su završni vrh okusa i ukusa.
Glenfarclas 12 poslužen je uz aromatični janječi burger, karamelizirani luk i kremu od cikle. Arome cimeta, muškatnog oraščića i gorušcice izvukle su i naglasile arome whiskyja, a krema od cikle savršeno je oživila njegovu slatkoću.
Crisppy Apple tart sa sladoledom od vanilije s ječmom natopljenim u whiskyju uz Aberlour 12 zaokružio je večernje druženje.
Jedna lijepa večer uz opušteno druženje u ugodnom ambijentu bistroa Otto & Frank uz veliki aplauz za Anu i Daria za odlično sljubljivanje whiskyja i hrane.
Vrijeme je da i vi otkrijete novo mjesto u gradu!