Recepti 19. prosinca 2023.

Brzinske kiflice s tostiranim bademima!

kiflice
Kiflice s tostiranim bademima foto: Marc Markstein/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Od samo 5 sastojaka pripremi mirisne kiflice s bademima

Kiflice su savršena poslastica za zimske dane, poslužene sa šalicom čaja ili vruće čokolade. Praktičan su izbor i tijekom blagdana, budući da na hladnom i suhom mogu stajati čak 5 dana. 

Ovaj jednostavan recept s tostiranim bademima trebao bi ti biti prvi izbor, budući da je popis sastojaka kratak, a aktivno vrijeme pripreme kraće od 30 minuta. Od navedenih ćeš sastojaka dobiti čak 40 prhkih keksića.

 

Čokoladni češeri Možda vas zanima... Čokoladni češeri  - slatki projekt za cijelu obitelj Recepti

 

Umjesto tostiranih badema možeš iskoristiti i lješnjake, orahe, pekane ili indijske oraščiće. U slast!

 | Author: Photo by Jocelyn Morales on Unsplash Bademi ovim kiflicama daju profinjeni štih foto: Photo by Jocelyn Morales on Unsplash

Kiflice s bademima

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 75 g nasjeckanih badema
  • 275 g glatkog brašna

 

Tea Mamut Možda vas zanima... Neodoljivi keksi na mašinu Tee Mamut Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i obloži lim papirom za pečenje.
  2. U velikoj posudi izmiksaj maslac u pahuljastu smjesu pa dodaj šećer. Kad se sastojci sjedine, dodaj sitno nasjeckane bademe i sol. 
  3. Na kraju postepeno dodaj brašno, žlicu po žlicu, i lagano miksaj dok ne dobiješ meku, ali kompaktnu smjesu koja se ne lijepi za prste.
  4. Tijesto oblikuj u disk, omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
  5. Rukama oblikuj kiflice i rasporedi ih po pripremljenom limu. Peci otprilike 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Pusti da kiflice odstoje 15-ak minuta na limu, a zatim ih uvaljaj u šećer u prahu. 

Kiflice će biti još ukusnije ako prethodno tostiraš bademe. Peci ih otprilike 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad se malo ohlade, prebaci ih u sjeckalicu i usitni. Imaj na umu da ne trebaju biti mljeveni, već fino nasjeckani. 

 

Možda vas zanima... Kokosova salama mora se naći na blagdanskom stolu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.