Crumble s kruškama jednostavna je poslastica za svaku priliku. Možda najčešće ćeš naići na onaj s jabukama, a ovaj je malo drukčiji.
Mrvičasti kolač, popularno zvancrumble, je u osnovi brza, jednostavna verzija pite. Crumble možeš pripremati s različitim voćem, a danas smo se odlučili za kruške i pravu jesensku kombinaciju okusa.
Mrvičasti posip za crumble začinjen je toplim aromama cimeta, klinčića i đumbira u prahu, koji se odlično slažu sa slatkim, zrelim kruškama. Za pripremu ovog finog i jednostavnog deserta ne trebaju ti posebne kulinarske vještine, već samo dobra volja i nekoliko jednostavnih sastojaka.
Kruške grubo nasjeckaj i dodaj u tavu sa šećerom i limunovim sokom. Stavi na štednjak i dinstaj ih 5-10 minuta ili dok se šećer ne otopi, a kruška ne počne omekšavati.
U međuvremenu napravi mrvičasti posip. Dodaj sve sastojke u procesor hrane i usitni ih. Alternativno, stavi šećer i brašno u veliku posudu pa dobro promiješaj.
Dodaj hladni maslac narezan na kockice i umiješaj ga u smjesu s brašnom. Miješaj sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama.
Pripremljene kruške zajedno s njihovim sokovima stavi u kalup za pečenje, a po vrhu pospi mrvičasti preljev u ravnomjernom sloju.
Peci 30 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo i lijepe zlatno smeđe boje.
Posluži toplo, uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Isprobaj i sljedeće verzije mrvičastih slastica...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.