Recepti 03. kolovoza 2017.

Chef Tyler Florence otkriva tajnu pire krumpira

foto: @tylerflorence, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Popularni chef, koji posljednjih 15 godina svoje znanje dijeli s obožavateljima na Food Networku, majstor je pire krumpira.

Ako upišete u Google Tyler Florence, velika je šansa da će vam prvo ponuditi recept za pire krumpir. Mi vam prenosimo Florenceovu tajnu kremastog priloga. 

 

Možda vas zanima... Pretvorili smo krumpir u zvijezdu ljetnog stola Špajza

 

Ono po čemu se Tylerov recept razlikuje je dodavanje vruće smjese maslaca i vrhnja za kuhanje. Ulijeva je u usitnjene krumpire, zbog čega su oni nevjerojatno kremasti. Upozorava kako će se malo zgusnuti kad se budu hladili pa se nemojte prestrašiti da ste napravili prerijetki pire.

Bacite pogled na recept!

Sastojci:

  • 4 velika žuta krumpira
  • 1 lovorov list
  • 450 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice maslaca
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Operite, ogulite i narežite krumpir na četvrtine. Stavite ga u hladnu vodu, posolite, dodajte lovor list i kuhajte 20-ak minuta. Provjerite vilicom jesu li krumpiri potpuno kuhani. Iscijedite ih i maknite lovorov list. 
  2. Usitnite krumpire i ulijte vruću smjesu maslaca i vrhnja. Ako su krumpiri manji, možda vam neće ni trebati sva smjesa pa je dodajte postupno. Dobro izmiješajte, posolite i  popaprite.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Po želji  dodajte i malo maslinovo ulja i uživajte u najboljem pire krumpiru koji ste ikad jeli! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.