Recepti 28. prosinca 2023.

Čokoladne kuglice s pjenušcem za posebne prilike

čokoladne kuglice
Čokoladne kuglice s pjenušcem foto: Anete Lusina/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljive čoko kuglice s pjenušcem su prikladan blagdanski slatki zalogaj i odličan poklon!

Ako dodaš malo pjenušca u ganache od tamne čokolade, dobit ćeš neodoljive kuglice prikladne za serviranje na Božić ili za proslavu Nove godine. Priprema je zaista jednostavna, ali imaj na umu da se ganache mora dobro rashladiti prije oblikovanja. Preporučujemo da smjesu napraviš večer prije, a da se na oblikovanje baciš na sam dan serviranja (ili pakiranja za poklone).

Recept u nastavku baziran je na podosta tamne čokolade, ali glazuru možeš napraviti i od bijele, ovisno o tome što voliš. Ako imaš viška vremena, dekoriraj ih zlatnim mrvicama ili listićima. 

 

Čokoladni raspucanci Možda vas zanima... Raspucanci Petre Jelenić: tajna je u konjaku! Recepti

 

Imaj na umu da su sastojci dostatni za pripremu 20 čoko kuglica. U slast!

 | Author: Anete Lusina/Pexels Kuglice serviraj u malim košaricama ili ih zamotaj u celofan i pokloni! foto: Anete Lusina/Pexels

Kuglice s pjenušcem

Sastojci:

  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 500 g čokolade
  • 5 žlica pjenušca
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrij slatko vrhnje pa njime prelij 220 g nasjeckane čokolade. Preporučujemo da upotrijebiš čokoladu s barem 50 % kakaa. Pusti da odstoji minutu pa miješaj dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  2. Umiješaj pjenušac, pusti da odstoji 45 minuta na sobnoj temperaturi pa prekrij posudu plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem 4 sata.
  3. Kada se smjesa dobro rashladi, čajnom žličicom izvadi smjesu i oblikuj je dlanom. Rasporedi kuglice po limu obloženom papirom za pečenje i stavi ih u hladnjak.
  4. Rastopi preostalih 280 g čokolade na pari ili u mikrovalnoj pećnici s prstohvatom soli. Umoči kuglice i rasporedi ih po čistom papiru za pečenje. 
  5. Pričekaj da se čokolada stisne i posluži!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:08 28. Prosinac 2023.

    Fino