Recepti 1000 prikaza 10. travnja 2017.

Za prave sladokusce: Pavlova s jagodama

Thinkstock
Iako na prvu izgleda tek kao jednostavan desert, pavlova je prava dekadentna slastica!

Oduševite ukućane i goste ovom divnom slasticom koja je hrskava izvana, a meka i sočna iznutra!

Prekrivena mirisnim kraljicama proljeća - jagodama, pavlova će vas oduševiti savršenim spojem slatkog i kiselkastog.

Ono što je još bolje, je što je napravljena s maslacem od kikirikija koji će svemu dati jednu orašastu notu.

Poslužite na terasi ili u vrtu i uživajte u divnim danima i divnom desertu!

Sastojci:

  • 1 šalica fino mljevenog šećera
  • 1 1/2 žličica gustina
  • 4 bjelanjka, sobne temperature
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • 1/2 šalice glatkog maslaca od kikirikija
  • 1 šalica vrhnja za šlag
  • 1 žličica vanilije
  • 250 g svježih jagoda, prerezanih na polovice

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 135 stupnjeva
  2. Pripremiti lim za pečenje i obložiti ga papirom
  3. Pomiješati šećer i gustin
  4. Izmiksati bjelanjke i ocat dok bjelanjci ne budu pjenasti i lagano se učvršćuju; postupno dodavati smjesu šećera i gustina, neprestano miksajući
  5. Miksati oko 3 minute dok ne postane vrlo čvrst snijeg
  6. Nježno špatulom dodati maslac od kikirikija
  7. Istresti špatulom snijeg s maslacem od kikirikija u krug promjera 18 cm i peći u zagrijanoj pećnici 1 h 15 min, odnosno, dok gornji dio ne bude suh i pomalo zlatne boje
  8. Pečenu pavlovu  u potpunosti ohladiti na sobnoj temperaturi pa poslužiti s jagodama. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.