gastro postao
Brzinski desert koji možete iskoristiti na nebrojeno mnogo načina lako se priprema i sjajnog je okusa - upravo savršeno!
Poznati slatki kolačići od bjelanjaka dobili su novo ruho. U smjesu prije pečenja ubacite sjeckane bademe pa oblikujte puslice. Pecite ih, a zatim, kada su dovoljno tvrde izvana, a prhke iznutra, poslužite uz čitav niz slatkih delicija. Bit će sjajan ukras tortama, na idealan će način upotpuniti deserte u čašama, a najbolje će ipak biti same, za male slatke užitke.
Potrebno vam je:
- 1 šalica dr. Oetker mljevenih badema
- 2 veća bjelanjka
- 1 šalica šećera u prahu
- Par kapi dr. Oetker ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Zagrijte pola posude vode pa na nju dodajte drugu posudu pritom pazeći da gornja posuda ne dodiruju vodu.
- Pomiješajte jaja, šećer u prahu i šećer pa ih prebacite u gornju posudu i uz stalno miješanje kuhajte dok bjelanjci ne postanu topli.
- Maknite s pare pa dobro izmiksajte bjelanjke.
- Dodajte dr. Oetker ekstrakt vanilije, miksajte još neko vrijeme dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smjesu.
- Mljevene dr. Oetker bademe ubacite u bjelanjke.
- Odmah žlicom prebacite smjesu na papir za pečenje i pecite na 100 stupnjeva. Vrata pećnice možete držati odškrinuta pomoću drvene kuhače.
- Pecite oko 20 minuta.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!