gastro postao
Napravite brzu verziju kremšnita protiv koje se vaši najmiliji sigurno neće pobuniti.
Lisnato tijesto zamijenite redom dobro poznatih keksa s maslacem, skuhajte kremu od dr. Oetker pudinga i jaja i premažite slojem šlaga. Nama je to odličan način da zadovoljimo želju za popularnim samoborskim kremšnitama bez puno truda i vremena.
Napravite ih večer ranije ili barem nekoliko sati prije rezanja i servirajte uz šalicu crne kave.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 2 dr. Oetker pudinga od vanilije
- 150 g šećera
- 4 žumanjka
- 250 g maslaca
- 3 žlice dr. Oetker gustina
- 500 ml vrhnja za šlag
- 300 g keksa s maslacem
Priprema:
- Pudinge dobro razmutite u malo mlijeka i pomiješajte s gustinom, šećerom i žumanjcima. Ostatak mlijeka zagrijte i skuhajte mješavinu pudinga. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Izmiksajte maslac i pomiješajte s pudingom. U drugoj zdjeli izmiksajte šlag.
- Pripremite tepsiju i posložite na dno kekse. Prelijte kremom i premažite šlagom.
Ukrasite naribanom čokoladom i uživajte!