Kolumne 24. kolovoza 2017.

Pravi slatki klasik: Kolač od jabuka

foto: Nataša Pralica
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovotjednu Natašinu slasticu - bogati kolač od jabuka.

Kolač s jabukama možemo napraviti na mnoštvo različitih načina, a ovo je jedan od recepata koji svakako treba isprobati. Bez miksera i u kratkom vremenu dobit ćete kolač za uživanje.

 

Milka torta Možda vas zanima... Milka torta - čokoladna zvijezda svake zabave! Kolumne

 

TIJESTO:

  • 200 gr brašna
  • 180 gr šećera
  • 200 gr griza
  • 1 prašak za pecivo

NADJEV:

  • 1 kg izribanih jabuka
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta

PRELJEV:

  • 100 ml ulja
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje

DEKORACIJA:

  • 3 šlaga iz vrećice
  • mlijeka
  • cimet za posipati


PRIPREMA:

  1. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom i dodajte u posudu. Nastavite dodavati šećer i griz i sjedinite sastojke pjenjačom ili kuhačom.
  2. Posebno jabuke pomiješajte s vanilin šećerom i cimetom.
  3. Za preljev pjenjačom pomiješajte ulje, mlijeko i jaje.
  4. Tepsiju promjera 21 X 36 cm pouljite i pobrašnite.
  5. U tepsiji žlicom rasporedite 1/3 suhih sastojaka.
  6. Nastavite raspoređivati 1/3 izribanih jabuka.
  7. Pola suhih sastojaka rasporedite po jabukama.
  8. Pola izribanih jabuka rasporedite u tepsiji.
  9. Ostatak suhih sastojaka rasporedite žlicom.
  10. Preostale jabuke rasporedite preko suhih sastojaka.
  11. Površinu prelijte  sa pripremljenim preljevom.
  12. Kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 1 h.
  13. Kada se ohladi premažite šlag koji ste pripremili po uputstvu sa vrećice, možete posipati cimet.

 

Natašu možete pratiti i na blogu Kolaci.biz te na Facebook stranici.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.