Špajza 07. rujna 2017.

Ultimativni trik za najslađe keksiće

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Volimo ih s čokoladnim komadićima, kikiriki maslacem, čak i one zdrave, sa zobenim pahuljicama, a sada smo otkrili način kako ih učiniti još ukusnijima.

Bez obzira pripremate li prhke keksiće za posebnu priliku ili brzu porciju onih ekstra čokoladnih za vlastiti užitak, pomoću jednostavnog trika, vaši će keksi poprimiti još bolje okuse.

 

Možda vas zanima... Ekstra čokoladni keksi s neodoljivim tajnim sastojkom Recepti

 

Kod pečenja omiljenih keksića, pronađite vremena pa smjesu najprije dobro ohladite. Kada je ohlađena, sastojci će se bolje povezati nego kada je oblikujete toplu upravo zbog maslaca koji se već u procesu pripreme smjese počinje topiti. Smjesu hladite barem pola sata kako bi se dobro stisla, a zatim jednostavno oblikujte okruglice te ih brzim pokretima oblikujte male diskove.

 

Možda vas zanima... 4u1: Što je kava bez hrskavih čajnih kolačića? Kolumne

 

Sve što vam preostaje jest pomiješati sastojke, dobro ih ohladiti pa sve skupa ubaciti u pećnicu. Pripremite i topli kakao pa uživajte u nadolazećim kišnim danima na najslađi način.

 

Možda vas zanima... Fantastični keksići s najslađim tajnim punjenjem Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.