Ovi jednostavni kolačići spajaju slatko i slano te daju posebne note okusa klasičnim keksićima. Dio običnog maslaca kod pripreme prhkih keksića zamijenite kikiriki maslacem koji će dati divne orašaste arome, a zatim sve dodatno začinite slatkim dulce de leche karamelom koji ćete sakriti u unutrašnjost keksića.
Ovakav način pripreme donijet će iznenađenje svakim novim zalogajem dok će kombinacija fantastičnih okusa donijeti neke posve nove favorite među slasticama...
Potrebno vam je:
- 120 g maslaca
- 130 g kikiriki maslaca
- 80 g bijelog šećera
- 80 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 100 ml dulce de leche
- Prstohvat soli
Priprema:
- U većoj posudi najprije pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Dodajte jaje i maslac od kikirikija pa još jednom dobro izmiksajte.
- Kada se smjesa povezala, dodajte brašno i prašak za pecivo pa ubacite i prstohvat soli. Tijesto spremite u hladnjak na pola sata.
- Kada se tijesto ohladilo, rukama oblikujte kuglice, a zatim u sredinu svake dodajte žličicu dulce de leche karamela.
- Dobro ih zatvorite sa svih strana, spljoštite ih prstima pa pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Savjet: Prije posluživanja keksiće dobro ohladite kako biste uživali u slastici koja je hrskava izvana, a kremasta i slatka iznutra.
U slast!