Recept kao takav nije nepoznanica kod nas iako svi vjeruju kako oni potiču iz Amerike što nije točno. Zna se odakle dolaze najukusniji keksi - iz Engleske.
Tako su i ovi gingerbread keksi došli na moj blagdanski stol i zbog svoje divne teksture, trajno se nastanili ondje. Znate da je Božić blizu kada vam cijela kuća miriši na đumbir, cimet i muškatni oraščić.
Ovaj recept je definitivno jedini koji će vam trebati da bi vaši keksi bili savršeni. Izvana imaju tvrđu opnu dok su unutra pjenasti i tope se u ustima.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 145 g maslaca
- 150 g šećera
- 200 g meda
- 1 jaje
- 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
- 440 g brašna
- 1 žličica Dr.Oetker sode bikarbone
- Malo soli
- 3 žličice Dr.Oetker mješavine za medenjake
- 1 žličica svježe mljevenog đumbira
- 1 žličica korice od limuna
Priprema:
- Izradite maslac i šećer.
- Dodajte med i jaje te pjenasto izradite.
- Dodajte ekstrakt od vanilije.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, malo soli i mješavinu za medenjake.
- U žumanjke naribajte koricu limuna i svježi đumbir.
- Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto.
- Ostavite u hladnjaku da se odmori.
- Razvaljajte tijesto na jedan centimetar debljine, izrežite vaše keksiće i pecite ih na 180 stupnjeva, 10-ak minuta.
- Kada se ohlade ukrasite ih po želji.
U slast!