gastro postao
Čim ste vidjeli naziv, pretpostavljam da ste mogli zamisliti kakve arome će se naći u ovom keksu. Osmi dan Foodmassa donosi nam keksiće koje će voljeti baš svi. Provjereno!
Za sve ljubitelje Nutelle, ovo je pravi keks za vas. Kombinacije kremaste Nutelle i prhkog keksa idealne su za ove zimske dane pred nama. Božićni film, šalica mlijeka i ovi keksići su idealna kombinacija za savršen Božić.
,
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za punjenje će vam trebati:
- 5 žlica Nutelle
- 2 žlice šećera u prahu
Za pripremu keksa trebat će vam:
- 1 šalice brašna
- 1 jaje
- 1 žličica Dr.Oetker praška za pecivo
- Malo Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
- 70 grama maslaca
- 25ml mlijeka
- 15 g čokolade
- Malo soli
Priprema:
- Prvo napravite punjenje od Nutelle i šećera u prahu.
- Pomiješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Zatim napravite kuglice i složite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak. Dobit ćete cca 18 kuglica.
- Pripremu tijesta započnite topljenjem čokolade u mlijeku. Na laganoj vatri otopite čokoladu u mlijeku i dodajte malo soli.
- U drugoj posudi izradite šećer, maslac, jaje i ekstrakt od vanilije.
- Dodajte otopljenu čokoladu.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
- Postepeno dodajte smjesi od šećera, jaja i čokolade.
- Ručno umijesite glatko tijesto.
- Tijesto će vam biti mekše tako da ga morate oblikovati s pobrašnjenim rukama.
- Ovisno o veličini keksa koju želite, uzmite komad tijesta i omotajte ga oko kuglice od Nutelle.
- Umočite u Dr.Oetker krokant od lješnjaka i stavite na papir za pečenje i lagano spljoštite.
- Pecite na 180 stupnjeva, 15minuta.
- Ostavite da se u potpunosti ohlade.
U slast!