Kolumne 08. prosinca 2017.

Ferrero keksi - savršenstvo okusa u jednom zalogaju

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Čim ste vidjeli naziv, pretpostavljam da ste mogli zamisliti kakve arome će se naći u ovom keksu. Osmi dan Foodmassa donosi nam keksiće koje će voljeti baš svi. Provjereno!

Za sve ljubitelje Nutelle, ovo je pravi keks za vas. Kombinacije kremaste Nutelle i prhkog keksa idealne su za ove zimske dane pred nama. Božićni film, šalica mlijeka i ovi keksići su idealna kombinacija za savršen Božić.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

,

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

 

Za punjenje će vam trebati: 

  • 5 žlica Nutelle
  • 2 žlice šećera u prahu

Za pripremu keksa trebat će vam:

  • 1 šalice brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica Dr.Oetker praška za pecivo
  • Malo Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • 70 grama maslaca
  • 25ml mlijeka
  • 15 g čokolade
  • Malo soli

Priprema:

  1. Prvo napravite punjenje od Nutelle i šećera u prahu.
  2. Pomiješajte ih dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Zatim napravite kuglice i složite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak. Dobit ćete cca 18 kuglica.
  4. Pripremu tijesta započnite topljenjem čokolade u mlijeku. Na laganoj vatri otopite čokoladu u mlijeku i dodajte malo soli.
  5. U drugoj posudi izradite šećer, maslac, jaje i ekstrakt od vanilije.
  6. Dodajte otopljenu čokoladu.
  7. U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
  8. Postepeno dodajte smjesi od šećera, jaja i čokolade.
  9. Ručno umijesite glatko tijesto.
  10. Tijesto će vam biti mekše tako da ga morate oblikovati s pobrašnjenim rukama.
  11. Ovisno o veličini keksa koju želite, uzmite komad tijesta i omotajte ga oko kuglice od Nutelle.
  12. Umočite u Dr.Oetker krokant od lješnjaka i stavite na papir za pečenje i lagano spljoštite.
  13. Pecite  na 180 stupnjeva, 15minuta.
  14. Ostavite da se u potpunosti ohlade.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.