gastro postao
Jednostavna priprema, domaći okusi i spoj ukusnog i zdravog kriju se u brzinskom maslacu sa sjemenkama
Lagani doručak dobio je novi oblik. Dok tostirate kruh, pripremite jednostavan maslac i za taj čas ste spremni za uživanje u zdravom i ukusnom doručku kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti. Domaći kikiriki maslac začinite super zdravim sjemenkama suncokreta i bundeve, a zatim sve zajedno poslužite uz fini, kiselo slatki voćni džem i navalite na idealan prvi jutarnji obrok.
Potrebno vam je:
- 250 g kikirikija
- 40 g suncokretovih sjemenki
- 40 g bučinih sjemenki
- Ulje
- Sol
Priprema:
- U blender ubacite kikiriki i malo soli, blendajte pa dodajte koju kap ulja dok se ne formira pasta.
- Bučine sjemenke kratko tostirajte u tavi ili u pećnici.
- Kad ste dobili kompaktnu pastu, u nju umiješajte sjemenke i prebacite u teglicu.
- Poslužite na tostiranom kruhu.
Dobar tek!