Špajza 01. ožujka 2017.

Punjene lađice od kruha kriju tajnu najfinijeg doručka

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Lađice od kruha su hrskavi, kremasti zalogaji prepuni sreće već od samog jutra...

Osim što izgledaju neodoljivo primamljivo, lađice od kruha bit će idealna prilika da potrošite stari kruh od jučer i u njega upakirate ostatke iz hladnjaka. Kombinirati možete baš sve, od mliječnih namirnica, jaja, šunke, tune, različitih sireva do povrća koje iz hladnjaka zove na hitnu intervenciju.

Tri najvažnije komponente lađica od kruha bit će dobar kruh, kremasti dio i komponenta koja će biti upravo po vašem guštu

Kruh neka bude onaj od jučer, jednostavno ga izdubite u sredini, a zatim u cijelosti premažite otopljenim maslacem kako bi dobio na hrskavosti. Za pripremu lađica najbolji će biti baguette jer ćete ga na najlakši način izdubiti i dobiti željeni oblik. Vrsta kruha gotovo da i nije važna, ali će bijeli kruh biti daleko hrskaviji, a samim time i ukusniji od ostalih vrsta kruha.


 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Kremastu komponentu koja će spojiti sve sastojke možete pripremiti od kiselog vrhnja, jaja ili rajčice. Ovisno o sezoni i ukusu, kiselo vrhnje možete začiniti crvenom paprikom, sitno sjeckanim lukom ili češnjakom pa je pomiješati s ostatkom namirnica i ubaciti u lađicu. Postupak će biti isti i s umakom od rajčice dok povezivanje jajima možete izvesti na nekoliko načina.

Jaja možete umutiti, pomiješati s ostalim sastojcima pa ubaciti u lađicu, možete ga pomiješati s vrhnjem ili pak pažljivo razbiti na vrh lađice kako bi se ispeklo do savršene teksture, a vi uživali u najfinijem jaju na oko.

Zadnja i najbitnija komponenta bit će ona koja će udovoljiti samo vama. Birajte omiljene sastojke pa kombinirajte okuse koji će se na savršen način povezati s hrskavim kruhom. Pirjajte gljive, dodajte im pancetu, a zatim takvim umakom napunjene lađice pospite sirom i zapecite u pećnici. Tuna i krastavci, šunka i rajčica ili pak svježi sir i špinat. Lađice zbilja mogu sve to!

Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.