gastro postao
Iako je ovo tipično jelo za doručak, zašto frittatu ne biste napravili za ručak ili večeru!
Sjajno i bogato jelo koje možete jesti potpuno samo, uz neku slasnu salatu ili svježu rajčicu! Za one koji su ipak malo gladniji, preporučujemo hrskavi baguette ili domaća peciva kao prilog.
Ako niste ljubitelj špinata, slobodno ga zamijenite blitvom ili keljom.
Ovo jelo, brzo se priprema, a vjerujemo da ćete ga još brže pojesti!
Sastojci potrebni za frittatu:
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- maslinovo ulje
- 1 crvena paprika, nasjeckana
- 200 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
- 150 g chorizo kobasice
- 1 žličica dimljene paprike
- 2 šake mladog špinata
- 5 jaja, razmućenih
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijati maslinovo ulje pa popržiti luk i češnjak da omekšaju
- Dodati narezanu kobasicu, slanutak, papriku i dimljenu papriku te sve kratko pržiti da kobasica dobije boju
- Dodati špinat i kratko pirjati dok špinat ne omekša
- Preliti jajima, posoliti/popapriti i kuhati još nekoliko minuta dok se jaja ne ispeku
- Poslužiti toplo
Dobar tek!