gastro postao
Za lijena popodneva, najbolje je pri ruci imati nešto ukusno!
Umak od špinata, ili, popularni dip, možete napraviti i s nekim drugim zelenim povrćem ili primjerice s češnjakom ili dimljenom paprikom, no, nama se sviđa ova verzija sa špinatom.
Da bi dobio posebno kremast okus, dodajte mu ricottu.
Poslužite ga uz bruschette ili prženi kruh, kukuruzne tortilje ili što god hrskavo, a dobro za umakanje imate kod kuće!
Sastojci:
- 200 g ricotte
- 150 g špinata, blanširanog i narezanog na sitno
- Sol i papar
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- Bruschetti, prženi kruh ili hrskavi baguette za posluživanje
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- U posudi pomiješati ricottu i špinat s češnjakom te posoliti/popapriti po želji
- Staviti pripremljeni umak u vatrostalnu posudu i peći ga u zagrijanoj pećnici 7 - 8 minuta
- Poslužiti toplo s hrskavim kruhom za umakanje