Recepti 1548 prikaza 10. siječnja 2017.

Jedne i neponovljive: Pogačice s krumpirom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Predivna meka mala peciva od krumpirovog tijesta koja vole baš svi!

Najbolja stvar koju možete napraviti kada vam ostane pire krumpira su pogačice od krumpira!

Predivna mala peciva koja su toliko mekana i ukusna da nikad ne možete pojesti samo jedno. 

Možete ih jesti same, ali i napraviti s  njima male sendviče i razveseliti djecu novim okusom peciva. 

Sastojci:

  • 2 i pol žličice suhog kvasca
  • 1/4 šalice tople vode
  • 1 šalica hladnog mlijeka
  • 1/2 šalice pire krumpira
  • 1/4 šalice povrtne juhe
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 1/2 žličice soli
  • 1 razmućeno jaje
  • 4 1/2 šalice glatkog brašna

Priprema:

  1. Rastopiti kvasac u toploj vodi i ostaviti da se zapjeni na toplome
  2. U posudi pomiješati mlijeko, pire, juhu, šećer, sol, kvasac i jaje te dodati 2 šalice brašna i pomiješati drvenom kuhačom; kada se sastojci sjedine, dodati ostatak brašna i sve rukom izmijesiti dok ne postane glatko i meko tijesto
  3. Premazati tijesto uljem i staviti u posudu te ju pokriti krpom i ostaviti sat vremena da se udvostruči
  4. Izvaditi tijesto i izmijesiti ga u kuglu te ostaviti još 10 minuta
  5. Oblikovati tijesto u dvije jednake štruce i izrezati ih na 24 komada te njih oblikovati u kuglice
  6. Poslagati u posudu za pečenje na papir i ostaviti još sat vremena da se diže
  7. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta - dok ne postanu zlatno smeđe

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.