Recepti Piletina 11. travnja 2024.

Fina i jeftina - grčka piletina

Piletina
15 MIN
45 MIN
6
SREDNJE
Grilana piletina
Ostatke ove fine piletine upotrijebi za ukusne popečkle
foto: Getty Images/Unsplash
Grška piletina izdašno je i brzo gotovo jelo od kojeg se može dobro najesti cijela obitelj. Imamo odličan recept!

U potrazi za jeftinim obrocima koji su izdašni, ukusni i brzo gotovo, naletjeli smo na ovaj odličan recept. Grčka piletina slasna je i gotova za čas, a znamo da piletinu vole gotovo svi, posebno kad je dobro začinjena.

Potrebno je cijelo pile, no od ovog jela može se dobro najesti cijela obitelj, pa i nenadani gosti ili susjedi. Naravno, ako ti je cijelo pile previše, prilagodi sastojke, ali vjeruj nam da će ti kasnije biti žao što nemaš repete.

Marinada s limunom piletini daje poseban okus i dodatno omekšava meso, a dodatak kriški limuna koje se peku zajedno s piletinom daje divan okus. Oni koji su probali pečeni limun, znaju na što mislimo, a oni koji nisu... još stignu probati!

 | Author: Getty Images/Unsplash Slasna piletina foto: Getty Images/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Grčka piletina
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Limun 3 kom
  • Češnjak 6 prstohvat
  • Maslinovo ulje 0,33 šalica
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Pile - cijelo 1 kom
  • Mladi krumpir 500 g
  • Luk 1 kom
  • Sol 2 žličica
  • Brokula 500 g
  • Crni papar 1 žličica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 230 stupnjeva. Ocijedi sok 2 limuna - treba ti 1/3 šalice, dodaj sok u veliku zdjelu. Preostali limun nareži na kriške i dodaj i njega u zdjelu zajedno s protisnutim češnjakom, listićima svježeg origana i 1/3 šalice maslinova ulja. Dodaj pile narezano za komade, cijelog ga obloži marinadom i pusti da stoji oko 15 minuta.


  2. U veliku zdjelu stavi krumpire, luk narezan na debele kriške, 1 žličicu soli, 1 žlicu maslinova ulja te sve dobro izmiješaj. Prebaci u veliki pleh za pečenje i peci dok ne počne poprimati smećkastu boju, 10-15 minuta.


  3. Brokulu (ili ako imaš mladu brokulu, još bolje) izmiješaj s preostalom 1 žlicom maslinova ulja. Prebaci u pleh u kojem su djelomično pečeni krumpiri i sve pomiješaj. Na to posloži komade piletine kojima prije toga treba utrljati 1 žličicu soli i papra. Peci dok piletina nije pečena, a brokula ne posmeđi - oko 30 minuta.


Dobrih recepata za piletinu nikad dosta, isprobaj ove u nastavku...

piletina, pileća krilca Možda vas zanima... 5 najslasnijih ideja za ručak s piletinom Recepti Ina Garten, Bosonoga kontesa Možda vas zanima... Ručak od 3 sastojka koji slavna kuharica priprema kad joj se ne da kuhati Recepti curry, gordon ramsay Možda vas zanima... Gordon Ramsay ima super recept za brzi pileći curry! Recepti Jamie Oliver - krepko varivo s piletinom Možda vas zanima... Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera Recepti piletina u parmezanu Možda vas zanima... Piletina u parmezanu - savršeno neodoljivi okusi Recepti piletina, Dabiz Muñoz Možda vas zanima... Najbolji chef na svijetu ima recept za najsočniju piletinu Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.