Recepti 29. studenoga 2016.

Idealna povrtna krem juha za nadolazeće hladne dane

Krem juha od povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada grije i veseli, onda znamo da ova juha može sve. Jednostavna, topla i ukusna – baš za zimu!

Toploj juhi uvijek se najviše veselimo u hladnim zimskim danima. Da bi veselje bilo još i veće, pripremite ovu jednostavnu krem juhu od povrća koje zasigurno imate u hladnjaku, ostataka grincajga ili pak onog što imate u zamrzivaču. Ubacite sve u jedan lonac, dodajte omiljene začine, nešto prženih kockica kruha i uživajte u svom malom jušnom remek djelu.

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 manji komad celera
  • 3 kom lovorovog lista
  • 4 mrkve
  • 400 g graška
  • 150 g cvjetače
  • 400 ml temeljca
  • Ružmarin, majčina dušica, peršin
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na maslinovom ulju pirjajte luk koji ste nasjeckali na sitno.
  2. Pustite da omekša.
  3. Ubacite ostatak povrća koje ste nasjeckali.
  4. Dodajte češnjak pa kuhajte još dvije minute.
  5. Ubacite lovorov list, a od ostalog začinskog bilja napravite mali buketić pa ga dodajte u lonac.
  6. U istom trenutku dodajte i grašak, a zatim sve zalijte temeljcem.
  7. Kuhajte dok mrkva ne omekša.
  8. Izvadite buketić začina.
  9. Prebacite sve u blender, dodajte vode ako je potrebno i miksajte dok ne dobijete krem juhu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.