Recepti 25. studenoga 2016.

Pjesma u tanjuru: Kremasta juha od kestena

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesenska delicija broj jedan svakako je taj ukusan šumski plod - kesten. A kestene ne moramo samo peći...

Zanimljivo je što se sve može pripremiti od kestena, a ako vam nedostaje ideja za maštovito jelo predlažemo vam da napravite kremastu juhu od kestena. Priprema je jednostavna, a krajni užitak veličanstven.

Sastojci:

  • 400 g kestena
  • 40 g poriluka
  • 40 g krumpira
  • 40 g celera
  • 40 g korijena peršina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • vrhnje za kuhanje

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Poriluk, celer i peršin prepržite na malo maslinova ulja, zatim dodajte oguljene kestene, zalijte vodom i kuhajte 30 minuta.
  2. Na polovici kuhanja dodajte naribani krumpir te začinite prema želji. Kada je juha gotova, propasirajte te dodajte vrhnje za kuhanje.

Poslužite s prženim kruhom i kuhanim kestenima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.