gastro postao
Zaboravite juhe iz vrećice! Pripremite pravu domaću juhu od najdražih vrsta gljiva i poslužite je uz fini kruh.
Kombinirajte bukovače, vrganje i šampinjone kako bi dobili što ukusniju juhu pa je začinite najdražim začinima. Dok se juha kuha, pripremite kockice hrskavog prženog kruha koje ćete posipati prije samog serviranja. Idealan spoj domaćih i jedinstvenih jesenskih okusa valja iskoristiti što prije stoga je upravo pravo vrijeme da se bacite na pripremu ove fine, tople juhe.
Potrebno vam je:
- 500 g gljiva
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 200 ml bijelog vina
- 200 ml kiselog vrhnja
- Maslac
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Gljive najprije dobro očistite pa ih nasjeckajte.
- Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte ga na maslacu.
- Dodajte češnjak i gljive.
- Dodajte vino pa pirjajte dok alkohol ne ispari.
- Dodajte temeljac ili vodu tako da prekrije gljive.
- Ubacite začine po želji i kuhajte na laganoj vatri dok gljive ne omekšaju.
- Maknite s vatre, ubacite u blender ili štapnim mikserom pretvorite u juhu, dodajte vrhnje i pospite peršinom.
Dobar tek!