Recepti 18. siječnja 2017.

Instant užitak: Ušećereni orasi

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ništa slađe od finih, aromatiziranih orašastih plodova. Danas biramo orahe!

Pomisao na pripremu karamela možda vam zadaje glavobolje, ali toliko volite orahe da ste čak spremni pokušati isprobati ovaj recept? Ne brinite, ovaj recept toliko je jednostavan da ćete ga htjeti ponoviti već sutra. Potrebna vam je samo jedna posuda, šećer, papir za pečenje i orasi. Tako lako!

Potrebno vam je:

  • 200 g šećera
  • 100 g oraha

Priprema:

  1. Orahe najprije očistite pa ih rasporedite po papiru za pečenje i ispecite nekoliko minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
  2. Za to vrijeme otopite šećer.
  3. Stavite ga samog u posudu na laganu vatru.
  4. Pustite da se otopi, a zatim da poprimi smeđu boju.
  5. Tek povremeno promiješajte ako je to potrebno.
  6. U otopljeni šećer ubacite orahe.
  7. Pomiješate i prebacite sve na papir za pečenje.
  8. Neka se suše nekoliko sati.
  9. ​Spremite u staklenku i poslužite kao bombone.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.