gastro postao
Kolačići koje ćete napraviti u rekordnom roku istom će takvom brzinom i nestati
Jedina mana ovih kolačića jest što im je potrebno vremena da odstoje kako bi bili još ukusniji. Budite strpljivi kako bi na kraju uživali u sjajnim keksićima koji se tope u ustima. Orašasti okusi svakako su pravi izbor za blagdansko slađenje.
Potrebno vam je:
- 2 bjelanjka
- 220 g oraha
- 150 g lješnjaka
- 200 g šećera
Za dekoraciju:
- 150 g šećera u prahu
- 1 žlica vode
- 1 žlica prozirnog likera po želji
- 1 šaka cijelih oraha
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte bjelanjke s malo soli pa ih istucite dok se ne pretvore u snijeg.
- Orahe bacite u blender pa ih pretvorite u brašno ili koristite već unaprijed usitnjene orahe.
- Isto ponovite i s lješnjacima, a zatim sve zajedno ubacite u bjelanjke, dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete tijesto.
- Ostavite ga da kratko odstoji pa ga razvaljajte i izrezujte željene oblike.
- Tako izrezane, ostavite ih da odstoje nekoliko sati, najbolje preko noći.
- Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 do 15 minuta.
- Glazuru napravite od šećera u prahu, vode i likera.
- Premažite ih glazurom i dodajte polovice oraha za dekoraciju.
Dobar tek!