Recepti 21. prosinca 2016.

Brzi orah kolačići za slatko blagdansko grickanje

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolačići koje ćete napraviti u rekordnom roku istom će takvom brzinom i nestati

Jedina mana ovih kolačića jest što im je potrebno vremena da odstoje kako bi bili još ukusniji. Budite strpljivi kako bi na kraju uživali u sjajnim keksićima koji se tope u ustima. Orašasti okusi svakako su pravi izbor za blagdansko slađenje.

Potrebno vam je:

  • 2 bjelanjka
  • 220 g oraha
  • 150 g lješnjaka
  • 200 g šećera

Za dekoraciju:

  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica prozirnog likera po želji
  • 1 šaka cijelih oraha
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte bjelanjke s malo soli pa ih istucite dok se ne pretvore u snijeg.
  2. Orahe bacite u blender pa ih pretvorite u brašno ili koristite već unaprijed usitnjene orahe.
  3. Isto ponovite i s lješnjacima, a zatim sve zajedno ubacite u bjelanjke, dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete tijesto.
  4. Ostavite ga da kratko odstoji pa ga razvaljajte i izrezujte željene oblike.
  5. Tako izrezane, ostavite ih da odstoje nekoliko sati, najbolje preko noći.
  6. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 do 15 minuta.
  7. Glazuru napravite od šećera u prahu, vode i likera.
  8. Premažite ih glazurom i dodajte polovice oraha za dekoraciju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.