Recepti 20. prosinca 2016.

Dopustite da vas osvoje najbrži kolačići ove zime

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi jednostavni kolačići bit će idealno rješenje za nenajavljene goste ili brzinsko blagdansko grickanje

Brzo, slatko i fino, možemo li poželjeti nešto više? Jednostavni lisnati zalogaji začinjeni šećerom i tamnom čokoladom bit će sjajan dodatak blagdanskom stolu ili pak tek grickalica kojom ćete se zasladiti između pečenja deserata.

Bit će vam potrebno lisnato tijesto, bijeli i smeđi šećer i tamna čokolada. Tijesto razvaljajte na dva jednaka dijela, pospite ga šećerom i poprskajte čokoladom. Cijelu kombinaciju dodatno će zasladiti i nešto vanilin šećera. Preklopite drugim tijestom, zarolajte sa svake strane pa spremite u hladnjak na 15 minuta kako bi kasnije lakše rezali željene oblike.

Oblikujte, ispecite, a za to vrijeme pripremite otopljenu čokoladu koju možete začiniti cimetom. Kombinaciji dodajte kokos, sjeckane orašaste plodove ili mrvice bijele čokolade. Poslužite i gledajte kako se vaši gosti zadovoljno slade.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.
Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.